Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
Kropsterapi kroppen husker

Kropsterapi kroppen husker

Kropsterapi er en behandlingsform der blandt bygger på kroppen husker og som fokusere på vigtigheden af sammenhængen mellem krop og psyke.

Københavns Kropsterapeut arbejder på en måde, der gør at klienten kommer i kontakt til kroppen. Det er i kroppen det meste foregår, det er her sansninger fra den ydre verden, lagrer sig som oplevelser. Det er både de gode og dårlige oplevelser. Kroppen husker og genkender, det der var rart, men bestemt også det der var trist, sorgfuldt, svært, hårdt, skamfuldt, uretfærdigt, utrygt og bekymrende. Det lagres og huskes at kroppen. Det betyder, du slæber noget med dig, der engang var en god strategi. Men senere ikke tjener det formål der var godt engang, dengang det handlede om overlevelse.

Kropsterapi kroppen husker

Er man som barn vokset op i et utrygt miljø, et miljø hvor der ikke var gode trygge rammer. Et miljø hvor der var mangel på nærhed og kærlighed. Hvor det var svært, at stole på de voksne. Hvor der var svigt fra barnets omsorgspersoner. Hvor alkohol var en del af hverdagen. Hvor skænderi og konflikter er normalt.

Eller i et hjem hvor barnet ikke har fået mulighed for, at mærke og opleve egne behov. Ikke har fået lov til at stå frem med sine egne præstationer, eller ikke har fået lov til at have egne meninger og fået accept fra omgivelserne.

Det kan også være, at man er skilsmissebarn, og har måtte tage ansvar for den ene forælder eller for mindre søskende. Det er altsammen noget, der lagrer sig i kroppen og kan for nogen være så smertefuldt, at kroppen kan lukke af for følelserne.

Løbet tør for ord

Senere i livet søger man måske psykolog og taler og taler, det kan være meget godt for nogen. Men jeg hører ofte klienter der kontakter mig, sige at de har talt og talt om det. De siger, der er ikke flere ord for det og nu ved jeg, at jeg skal have kroppen med og mærke det igennem kroppen.

En klient skrev sådan her om det, at stå midt i hovedrengøring af krop og sind.

Kære Ida

Jeg var lidt i panik, da jeg kontaktede dig for nogle uger siden. Jeg havde nemlig en klar fornemmelse af at der ikke var kontakt mellem mit hovede og min krop.
Jeg fortalte dig om min situation, om at være stressramt efterfulgt af cykeluheld med flere brud i hovedet og alle de psykologer, terapeuter og coaches som jeg har talt og talt og talt med om min situation. Alle de ord blev på et tidspunkt bare for meget, jeg orkede simpelthen ikke at tale mere, for jeg var nået til et punkt, hvor ordene begyndte at føles tomme, som om jeg bare kørte på repeat og slet ikke kunne mærke mig selv.

Jeg har nu fået 2 behandlinger hos dig og WAUW, jeg har en krop!!!! Og jeg kan mærke den!!!

Ida det er så fint det du gør. Jeg føler mig i så gode hænder og jeg føler mig så tryg, også når vi kommer i kontakt med gamle ophobede følelser. Det er som om vi har gang i en kæmpe hovedrengøring. Noget er smidt væk og andet har fået ny plads i mig. Alt det der allerede er smidt ud, har givet ny plads i min krop. Lige nu føles det skønt at der er blevet plads til at trække vejret, helt ned i maven.

Du får min varmeste anbefalinger og jeg glæder mig til at fortsætte min rejse, i dine trygge hænder.

Kontakt til klumpen i halsen.

Det handler om, at få kontakt til noget der kan siges at være gemt langt væk, det kan være følelser af sorg, vrede, tristhed, det kan være en tilstand et sted i kroppen. Det kan føles, som om man har et bånd om halsen eller maven, eller opleve, at man består af flere dele. Det kan føles som kolde områder, noget der føles livløst når det røres. Jeg plejer, at kalde det “døde” områder i kroppen, det er områder personen ikke er i kontakt med.

Disse områder manifestere sig som muskelspændinger, en holdthed i kroppen, og en måde at bære kroppen på, som kan vise sig ved en overdreven selvkontrol, det kan være en stiv ryg, en lænd der er svag, en nakke der er stiv og har svært ved at bevæge sig fleksibelt til alle sider. Eller en hals der er spændt, måske med en følelse af en klump i halsen, en hals der snører sig sammen, noget der kan betyde en grundlæggende angst for livet. I de tilfælde er det svært at ånde frit, og der er som oftest spændinger i maveregionen. En brystkasse der er stivnet, som forhindrer personen i at tage livet ind.

Det dybe Åndedræt betyder liv i kroppen.

At komme i kontakt er en proces hvor personen mærker de sammentrækninger og spændinger, der blokerer strømmen af liv og følelser. Kun ved at mærke en spænding, kan man løsne den. Det er her jeg med kropsterapi og min behandlingsform gør personen opmærksom på, at her er noget der skal have opmærksomhed. At åbne og afslappe musklen kan kun virkeliggøres, hvis åndedrættet samtidigt åbnes. Derfor er det dybe åndedræt, jeg guider og træner mine klienter i, en yderst vigtig engrediens i kropsterapi. Det dybe åndedræt er nemlig en forudsætning for, at mærke vibrationer af liv i krop og psyke.

Kropsterapi er at komme i kontakt med med kroppen. Her er det uundgåeligt, når muskelspændinger “giver slip” at personen mærker eller kommer i kontakt med undertrykte følelser. Efterhånden som kroppen bliver mere levende, føler personen mere.

Jeg blogger løbende om Krop og Psyke. Det kan ikke undgås, at det er mine personlige erfaringer, som er inspireret af mine oplevelser i arbejdet med klienter på min briks. Jeg har altid spurgt om tilladelse, til at udgive personlige beretninger.

Kropsterapi kroppen husker
Kropsterapi kroppen husker.

Glade klienter

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk