Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
Kropsterapi kroppen husker

Kropsterapi kroppen husker

Kropsterapi er en behandlingsform der blandt bygger på kroppen husker og som fokusere på vigtigheden af sammenhængen mellem krop og psyke.

Københavns Kropsterapeut arbejder på en måde, der gør at klienten kommer i kontakt til kroppen. Det er i kroppen det meste foregår, det er her sansninger fra den ydre verden, lagrer sig som oplevelser. Det er både de gode og dårlige oplevelser. Kroppen husker og genkender, det der var rart, men bestemt også det der var trist, sorgfuldt, svært, hårdt, skamfuldt, uretfærdigt, utrygt og bekymrende. Det lagres og huskes at kroppen. Det betyder, du slæber noget med dig, der engang var en god strategi. Men senere ikke tjener det formål der var godt engang, dengang det handlede om overlevelse.

Kropsterapi kroppen husker

Er man som barn vokset op i et utrygt miljø, et miljø hvor der ikke var gode trygge rammer. Et miljø hvor der var mangel på nærhed og kærlighed. Hvor det var svært, at stole på de voksne. Hvor der var svigt fra barnets omsorgspersoner. Hvor alkohol var en del af hverdagen. Hvor skænderi og konflikter er normalt.

Eller i et hjem hvor barnet ikke har fået mulighed for, at mærke og opleve egne behov. Ikke har fået lov til at stå frem med sine egne præstationer, eller ikke har fået lov til at have egne meninger og fået accept fra omgivelserne.

Det kan også være, at man er skilsmissebarn, og har måtte tage ansvar for den ene forælder eller for mindre søskende. Det er altsammen noget, der lagrer sig i kroppen og kan for nogen være så smertefuldt, at kroppen kan lukke af for følelserne.

Løbet tør for ord

Senere i livet søger man måske psykolog og taler og taler, det kan være meget godt for nogen. Men jeg hører ofte klienter der kontakter mig, sige at de har talt og talt om det. De siger, der er ikke flere ord for det og nu ved jeg, at jeg skal have kroppen med og mærke det igennem kroppen.

En klient skrev sådan her om det, at stå midt i hovedrengøring af krop og sind.

Kære Ida

Jeg var lidt i panik, da jeg kontaktede dig for nogle uger siden. Jeg havde nemlig en klar fornemmelse af at der ikke var kontakt mellem mit hovede og min krop.
Jeg fortalte dig om min situation, om at være stressramt efterfulgt af cykeluheld med flere brud i hovedet og alle de psykologer, terapeuter og coaches som jeg har talt og talt og talt med om min situation. Alle de ord blev på et tidspunkt bare for meget, jeg orkede simpelthen ikke at tale mere, for jeg var nået til et punkt, hvor ordene begyndte at føles tomme, som om jeg bare kørte på repeat og slet ikke kunne mærke mig selv.

Jeg har nu fået 2 behandlinger hos dig og WAUW, jeg har en krop!!!! Og jeg kan mærke den!!!

Ida det er så fint det du gør. Jeg føler mig i så gode hænder og jeg føler mig så tryg, også når vi kommer i kontakt med gamle ophobede følelser. Det er som om vi har gang i en kæmpe hovedrengøring. Noget er smidt væk og andet har fået ny plads i mig. Alt det der allerede er smidt ud, har givet ny plads i min krop. Lige nu føles det skønt at der er blevet plads til at trække vejret, helt ned i maven.

Du får min varmeste anbefalinger og jeg glæder mig til at fortsætte min rejse, i dine trygge hænder.

Kontakt til klumpen i halsen.

Det handler om, at få kontakt til noget der kan siges at være gemt langt væk, det kan være følelser af sorg, vrede, tristhed, det kan være en tilstand et sted i kroppen. Det kan føles, som om man har et bånd om halsen eller maven, eller opleve, at man består af flere dele. Det kan føles som kolde områder, noget der føles livløst når det røres. Jeg plejer, at kalde det “døde” områder i kroppen, det er områder personen ikke er i kontakt med.

Disse områder manifestere sig som muskelspændinger, en holdthed i kroppen, og en måde at bære kroppen på, som kan vise sig ved en overdreven selvkontrol, det kan være en stiv ryg, en lænd der er svag, en nakke der er stiv og har svært ved at bevæge sig fleksibelt til alle sider. Eller en hals der er spændt, måske med en følelse af en klump i halsen, en hals der snører sig sammen, noget der kan betyde en grundlæggende angst for livet. I de tilfælde er det svært at ånde frit, og der er som oftest spændinger i maveregionen. En brystkasse der er stivnet, som forhindrer personen i at tage livet ind.

Det dybe Åndedræt betyder liv i kroppen.

At komme i kontakt er en proces hvor personen mærker de sammentrækninger og spændinger, der blokerer strømmen af liv og følelser. Kun ved at mærke en spænding, kan man løsne den. Det er her jeg med kropsterapi og min behandlingsform gør personen opmærksom på, at her er noget der skal have opmærksomhed. At åbne og afslappe musklen kan kun virkeliggøres, hvis åndedrættet samtidigt åbnes. Derfor er det dybe åndedræt, jeg guider og træner mine klienter i, en yderst vigtig engrediens i kropsterapi. Det dybe åndedræt er nemlig en forudsætning for, at mærke vibrationer af liv i krop og psyke.

Kropsterapi er at komme i kontakt med med kroppen. Her er det uundgåeligt, når muskelspændinger “giver slip” at personen mærker eller kommer i kontakt med undertrykte følelser. Efterhånden som kroppen bliver mere levende, føler personen mere.

Jeg blogger løbende om Krop og Psyke. Det kan ikke undgås, at det er mine personlige erfaringer, som er inspireret af mine oplevelser i arbejdet med klienter på min briks. Jeg har altid spurgt om tilladelse, til at udgive personlige beretninger.

Kropsterapi kroppen husker
Kropsterapi kroppen husker.

Glade klienter

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk