Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Coaching

Hvad er coaching?

Jeg er uddannet fra MasterCoach i 2007. Mine lærere var makkerparret Bjarne Kastrup og Flemming Videriksen.  Forfattere til flere bøger bl.a.: God Coaching: Lederen som coach.


Flemming Videriksen og Bjarne Kastberg har sammensat deres coaching uddannelse som bygger på principper og praksis af Sir John Whitmore, Sir John anses som en pioner indenfor business coaching. Han har skrevet bestselleren Coaching for Performance , bogen der er Bibelen i Coaching branchen. En vigtig bog der har bidraget til mange andre bøger om coaching.

Jeg er også meget inspireret af John Evan-Jones forfatter og ledelsespsykolog.

Hvad er coaching? Den grundlæggende og positive filosofi bag coaching er, at kimen til succes altid findes hos mennesket selv.  For mig er det ganske enkelt. Det er en teknik til at få andre til at ændre perspektiv på deres overbevisninger. Det være sig sætte og nå mål, skabe klarhed over en problemstiling for at forandring kan ske. Det er en samtaleteknik  der bygger på ægte hjælp til selvhjælp. En teknik der støtter coacheen til at skabe forandringer der gør dem endnu mere tilfredse med deres liv/arbejsliv.  Coaching er derfor personlig udvikling.

Billede fra klinikken

Det er coachens opgave, at hjælpe mennesket til selv, at finde eller at blive bevidst om de potentielle ressoucer , det enkelte individ har, ved at stille de rigtige spørgsmål. Og på denne måde, få mennesket til at udnytte sit fulde og optimale potentiale. Coaching er fremadrettet.

Coaching er fremadrettet. Det handler om at tackle fremtiden.

Når vi er pressede eller groet fast i bestemte mønstre har vi en tendens til kun at se situationen ud fra den nuværende situation. Hvis vi vil skabe fremgang og præstationer er det svært at nå derhen ved kun at betragte situationen ud fra nuværende tilstand og hvor vi kan nå hen med den. Vi skal tænke i ”ønsket tilstand” og bruge den som nøglen til at åbne porten til at se nye muligheder, nye og andre måder at tænke og handle på.  Vi skal tænke og mærke hvordan det føles og ser ud at være i den ønskede tilstand. Vejen derhen er arbejdet med at tænke sig i en ”hen imod mod-tilstand.
Man går til en coach for at få støtte, redskaber og se muligheder for at: nå sine mål, løse et dilemma eller skabe struktur og overblik – personligt som arbejdsmæssigt.

Coaching giver dig et godt overblik over, hvad der ligger bag dine valg…..eller mangel på samme. Tit er det hæmmende overbevisninger, der begrænser os. Få lys på dine begrænsninger og vælg en anden måde at reagere på – så opnår du helt andre resultater.

Man kan sige, at hvis du altid gør, hvad du altid har gjort – vil du altid få det samme!

Hvorfor skal man have coaching?

Mange af os har drømme som vi af den ene eller anden årsag ikke får ført ud i livet og måske er vi også utilfredse med forskellige områder i vores liv.

Grunden kan tit findes i, at du ikke har defineret nogle mål for, hvordan du opnår det mest optimale liv.

”Ting sker fordi vi får dem til at ske, og ikke kun fordi vi ønsker, de skal ske”

Jeg kan hjælpe dig med at stille skarpt på det du gerne vil opnå. Det gør jeg ved at stille dig præcis de rigtige, konkrete og relevante spørgsmål. Nogen gange viser det sig, at tingene man troede så ud på en bestemt måde, nu kan anskues fra en anden vinkel og det kan vise sig, at det man troede var målet, slet ikke var det. Det kan ske, at de udfordringer man troede man havde, pludselig står i et helt nyt lys.

”Hvis jeg kan tænke det – så kan jeg gøre det”

En række eksempler på hvad en coaching session kan tage udgangspunkt i:

 • Sætte mål og lægge en handlingsplan for at nå dem.
 • Ændre vaner, som for eksempel rygestop, vægttab, dyrke motion
 • Håndtere udfordringer, jobsamtaler, holde tale, eksamen
 • Håndtering af stress
 • Lære at sætte grænser

De emner der kan coaches er uendelige. Det kan være helt konkrete mål, eller det kan være noget du ønsker at ændre på, mønstre der ikke længere er hensigtsmæssige for dig. Man kan også arbejde på en relation man gerne vil ændre, det kan være til en chef, kollega, kæreste eller en anden relation.

Udgangspunktet for coaching er, at personen (coachee) der opsøger en coach selv har svarerne. Det coachen kan hjælpe med er, at finde ud af præcis hvad det er man vil og ønsker sig.

Hvordan foregår en typisk session med coaching

Et typisk coaching forløb består af en indledende samtale der varer 1½ time og 3 eller flere efterfølgende samtaler af 1 times varighed.

I vores første samtale er formålet, at jeg lærer dig nærmere at kende. Du fortæller mig hvilken tilstand du ønsker at arbejde hen imod. Vi ser på hvilke muligheder du har. Vi undersøger de dele af dit liv du kan og ønsker at forandre.

De efterfølgende sessioner tager altid udgangspunkt i hvad der er vigtigt lige nu. Du starter altid med, at fortælle hvordan det er gået siden sidst. Hvilke erfaringer har du gjort dig siden sidst.

Du vil opleve, at jeg som coach og dig som coachee samarbejder. Det er dig der er i fokus, jeg lytter aktivt til dig. Du sætter den dagsorden vi tager udgangspunkt i. Vi arbejder sammen om, at du kommer derhen du ønsker. Vi splitter dit mål op i flere bidder, blot en strategi for at nå det resultat og den ønskede tilstand du gerne vil opnå. Hvis du har brug for at øve dig i nye handlemåder i et trygt rum inden du prøver det af, så gør vi det sammen.

Som jeg tidligere har skrevet om, så er det kun dig som er coachee der har svarerne, Coachen har dem ikke, men har til gengæld en bred vifte at spørgsmål. Det er dem der skaber udvikling og fremgang i sessionen.  Coaching er derfor personlig udvikling centreret omkring en samtaleteknik der bygger på ægte hjælp til selvhjælp. Jeg vil i løbet af samtalen sikre mig, at vi når frem til nogle konkrete handlinger du vil afprøve i tiden frem til næste session.

Det er vigtigt for mig, at understrege, at jeg på ingen måde har en mening eller holdning til hvad der er rigtigt eller forkert for dig. Ligeledes bringer jeg heller ikke mine egne erfaringer, meninger eller værdier på banen.

Glade klienter

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk