Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven

Coaching

Hvad er coaching?

Jeg er uddannet fra MasterCoach i 2007. Mine lærere var makkerparret Bjarne Kastrup og Flemming Videriksen.  Forfattere til flere bøger bl.a.: God Coaching: Lederen som coach.


Flemming Videriksen og Bjarne Kastberg har sammensat deres coaching uddannelse som bygger på principper og praksis af Sir John Whitmore, Sir John anses som en pioner indenfor business coaching. Han har skrevet bestselleren Coaching for Performance , bogen der er Bibelen i Coaching branchen. En vigtig bog der har bidraget til mange andre bøger om coaching.

Jeg er også meget inspireret af John Evan-Jones forfatter og ledelsespsykolog.

Hvad er coaching? Den grundlæggende og positive filosofi bag coaching er, at kimen til succes altid findes hos mennesket selv.  For mig er det ganske enkelt. Det er en teknik til at få andre til at ændre perspektiv på deres overbevisninger. Det være sig sætte og nå mål, skabe klarhed over en problemstiling for at forandring kan ske. Det er en samtaleteknik  der bygger på ægte hjælp til selvhjælp. En teknik der støtter coacheen til at skabe forandringer der gør dem endnu mere tilfredse med deres liv/arbejsliv.  Coaching er derfor personlig udvikling.

Billede fra klinikken

Det er coachens opgave, at hjælpe mennesket til selv, at finde eller at blive bevidst om de potentielle ressoucer , det enkelte individ har, ved at stille de rigtige spørgsmål. Og på denne måde, få mennesket til at udnytte sit fulde og optimale potentiale. Coaching er fremadrettet.

Coaching er fremadrettet. Det handler om at tackle fremtiden.

Når vi er pressede eller groet fast i bestemte mønstre har vi en tendens til kun at se situationen ud fra den nuværende situation. Hvis vi vil skabe fremgang og præstationer er det svært at nå derhen ved kun at betragte situationen ud fra nuværende tilstand og hvor vi kan nå hen med den. Vi skal tænke i ”ønsket tilstand” og bruge den som nøglen til at åbne porten til at se nye muligheder, nye og andre måder at tænke og handle på.  Vi skal tænke og mærke hvordan det føles og ser ud at være i den ønskede tilstand. Vejen derhen er arbejdet med at tænke sig i en ”hen imod mod-tilstand.
Man går til en coach for at få støtte, redskaber og se muligheder for at: nå sine mål, løse et dilemma eller skabe struktur og overblik – personligt som arbejdsmæssigt.

Coaching giver dig et godt overblik over, hvad der ligger bag dine valg…..eller mangel på samme. Tit er det hæmmende overbevisninger, der begrænser os. Få lys på dine begrænsninger og vælg en anden måde at reagere på – så opnår du helt andre resultater.

Man kan sige, at hvis du altid gør, hvad du altid har gjort – vil du altid få det samme!

Hvorfor skal man have coaching?

Mange af os har drømme som vi af den ene eller anden årsag ikke får ført ud i livet og måske er vi også utilfredse med forskellige områder i vores liv.

Grunden kan tit findes i, at du ikke har defineret nogle mål for, hvordan du opnår det mest optimale liv.

”Ting sker fordi vi får dem til at ske, og ikke kun fordi vi ønsker, de skal ske”

Jeg kan hjælpe dig med at stille skarpt på det du gerne vil opnå. Det gør jeg ved at stille dig præcis de rigtige, konkrete og relevante spørgsmål. Nogen gange viser det sig, at tingene man troede så ud på en bestemt måde, nu kan anskues fra en anden vinkel og det kan vise sig, at det man troede var målet, slet ikke var det. Det kan ske, at de udfordringer man troede man havde, pludselig står i et helt nyt lys.

”Hvis jeg kan tænke det – så kan jeg gøre det”

En række eksempler på hvad en coaching session kan tage udgangspunkt i:

 • Sætte mål og lægge en handlingsplan for at nå dem.
 • Ændre vaner, som for eksempel rygestop, vægttab, dyrke motion
 • Håndtere udfordringer, jobsamtaler, holde tale, eksamen
 • Håndtering af stress
 • Lære at sætte grænser

De emner der kan coaches er uendelige. Det kan være helt konkrete mål, eller det kan være noget du ønsker at ændre på, mønstre der ikke længere er hensigtsmæssige for dig. Man kan også arbejde på en relation man gerne vil ændre, det kan være til en chef, kollega, kæreste eller en anden relation.

Udgangspunktet for coaching er, at personen (coachee) der opsøger en coach selv har svarerne. Det coachen kan hjælpe med er, at finde ud af præcis hvad det er man vil og ønsker sig.

Hvordan foregår en typisk session med coaching

Et typisk coaching forløb består af en indledende samtale der varer 1½ time og 3 eller flere efterfølgende samtaler af 1 times varighed.

I vores første samtale er formålet, at jeg lærer dig nærmere at kende. Du fortæller mig hvilken tilstand du ønsker at arbejde hen imod. Vi ser på hvilke muligheder du har. Vi undersøger de dele af dit liv du kan og ønsker at forandre.

De efterfølgende sessioner tager altid udgangspunkt i hvad der er vigtigt lige nu. Du starter altid med, at fortælle hvordan det er gået siden sidst. Hvilke erfaringer har du gjort dig siden sidst.

Du vil opleve, at jeg som coach og dig som coachee samarbejder. Det er dig der er i fokus, jeg lytter aktivt til dig. Du sætter den dagsorden vi tager udgangspunkt i. Vi arbejder sammen om, at du kommer derhen du ønsker. Vi splitter dit mål op i flere bidder, blot en strategi for at nå det resultat og den ønskede tilstand du gerne vil opnå. Hvis du har brug for at øve dig i nye handlemåder i et trygt rum inden du prøver det af, så gør vi det sammen.

Som jeg tidligere har skrevet om, så er det kun dig som er coachee der har svarerne, Coachen har dem ikke, men har til gengæld en bred vifte at spørgsmål. Det er dem der skaber udvikling og fremgang i sessionen.  Coaching er derfor personlig udvikling centreret omkring en samtaleteknik der bygger på ægte hjælp til selvhjælp. Jeg vil i løbet af samtalen sikre mig, at vi når frem til nogle konkrete handlinger du vil afprøve i tiden frem til næste session.

Det er vigtigt for mig, at understrege, at jeg på ingen måde har en mening eller holdning til hvad der er rigtigt eller forkert for dig. Ligeledes bringer jeg heller ikke mine egne erfaringer, meninger eller værdier på banen.

Glade klienter

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk