Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel

Kropsterapeutisk behandling – Kropsterapi

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er forbindelsen mellem Krop og Sind. Kroppen er ikke en ting. Vi er en krop før enhver tanke, men vi er så vant til at tage kroppen for givet, at vi først forstår betydningen af den, når den ikke længere er en selvfølge.  Det kan fx være hvis vi rammes af skader, stress, sygdom, ulykke og alderdom.


Kropsterapi er AT VISE VEJEN for kroppen, det er at støtte og hjælpe kroppens naturlige proces hen mod balance i vores liv, sind og tilstand. Hjælpe kroppen til selv at åbne op for de selvheldbredende kræfter vi alle har.

Der hvor kropsterapi virkelig kommer til sin ret er, når vi snakker om livsstils valg. Valget om ikke at lytte til de signaler, som kroppen måske i årevis er kommet med, der resulterer i skader i kroppen. Valget om ikke at lytte kan både være på det bevidste som på det ubevidste plan.  Kroppen kan aflæses ligesom en bog. Den gemmer på alle gode som dårlige oplevelser. Til enhver oplevelse knyttes forløste og eller uforløste følelser, nogen af følelserne er stærkere, nogen går dybere end andre. Det hele gemmes og lagres i kroppen. Det negative, det uforløste kan blokere for og påvirke vores sundhed.  Kropsterapien arbejder direkte med den levede virkelighed. Vi kan lyve i det vi med ord fortæller os selv. Men en krop lyver aldrig, den er aftryk af hele det liv, alt det vi har været igennem. Kropsterapien går ind og åbner kroppen op der hvor den har brug for at åbne op for omverdenen. Så man kan sige, at i det øjeblik spændingerne løsnes, kan det få direkte effekt på at forløse gamle fortrængninger.

Der kan være mange grunde til, at vi vælger at overhøre kroppens signaler, der ellers på en udmærket måde fortæller os, at der er noget i vores liv vi burde se på og som kræver opmærksomhed. Det kan være følelser, vores relationer, dårlige arbejdsstillinger, dårligt arbejdsmiljø, hvilket i høj grad kan give stress i kroppen. Det kan være mange ting, ene ting, der virker som stress for psyke og krop.

Smerter skyldes mange ting. Har vi smerter, tænker mange mennesker, de smerter skal ikke bestemme hvad jeg skal. Måske betragter vi smerter som et svaghedstegn. Vi bliver bange for, om vi nu kan klare det. Vi skubber det fra os.  Det er ikke ualmindeligt, at vi faktisk hører signalerne, men vi vælger at se bort fra dem, fordi de gør ondt.

Smerter er ikke altid ”bare noget der går væk”, eller går over af sig selv. Det er et tegn på, at der er noget i os, der ikke er i balance. For nogen mennesker skal der ske noget drastisk, den dag det er uudholdeligt, først da lytter vi. Min erfaring siger mig, at det ikke blot hjælper at behandle symptomer, det er langt mere effektivt også at behandle årsagen til problemet. Det er her kropsterapi virkelig kan gøre en stor forskel..

Kropsterapi er en metode til at blive mere bevidst om sig selv og gennem denne bevidsthed vise kroppen vejen med fokus på at bearbejde årsagen til og ændre på, de uhensigtsmæssige mønstre eller vaner som du ikke længere vil leve med.


Billede fra klinikken

Hvorfor kropsterapi?

Det handler om at mærke kroppen og sig selv inders inde.  Man kan sige det er opmærksomhedstræning, du lærer at rette din opmærksomhed mod din krop på en indfølende og omsorgsfuld måde. Kort sagt du kan lære at lytte til hvad din krop fortæller dig og bruge kroppen som den fantastiske ressource den er.

Kropsterapi handler om, at vi bliver mere bevidst om de signaler kroppen kommer med. Det betyder jo mere levende og åben en krop er, jo nemmere vil følelserne få frit løb.

Det altafgørende for mig som kropsterapeut er, at kunne finde frem til årsagen til klientens problem, ellers kan vi ikke løse det. I denne forbindelse skal man selvfølgelig have kendskab til hele kroppen og være i stand til at analysere sig frem til problemets udspring. Kender vi det, er der en god chance for at vi kan hjælpe klienten. En smerte i knæet kan stamme fra lænden.  Hovedpine behøver ikke altid stamme fra skulder- og nakkespændinger

I kropsbehandlingen arbejder jeg med teknikker inden for fysiologisk massage, bindevævsmassage, dybdegående og pulserende massage. Jeg arbejder med kroppens energisystem og dets indvirkning på kroppen og dens organer. Jeg bruger lymfedrænage, akupressur, triggerpunkt-terapi, zoneterapi, ledfrigørende teknikker, Kranio Sakral Terapi og åndedrætsterapi. Teknikker der tilsammen har en god indvirkning på kroppens selvhelbredende egenskaber. Behandlingen har fokus på at løsne spændinger i muskler, led og organer samt øge lymfe- og blodgennemstrømningen i kroppen.

For mig som behandler er der ikke to mennesker eller to kroppe der er ens, ligeledes er der heller ikke to behandlinger der er ens. Behandlingen er sammensat af de teknikker jeg arbejder med. Der kan være mere af det ene, end af det andet. Hvad vigtigst er, at din behandling er skræddersyet til netop dig, hvad du har brug for lige nu set ud fra dig ”det hele menneske”.  Det er under selve behandlingen via min indfølingsevne og veludviklede intuition, at jeg igennem mine hænder og brug af mine sanser mærker hvad du har brug for.

Hvad er fysiurgisk massage:

Fysiurgisk massage er en dybdegående massageform, der arbejder i væv og muskulatur som øger bl.a. smidigheden, forbedrer muskelbalancen, stimulerer kredsløbet, aktiverer immunsystemet. Forbedrer musklernes blodcirkulation. Lymfesystemet stimuleres så kroppen drænes for affaldsstoffer. For at opnå en lymfedrivende virkning udføres kreds- og spiralformede håndbevægelser, for at hente væsken op og pumpe den videre. Der holdes en tæt hudkontakt, samtidig med at huden forskydes over det underliggende væv. Drænagen er rytmisk med stigende og aftagende tryk.

Hvad er akupressur:

Akupressur er tryk/massage stimulering af punkter langs kroppens meridianbaner.  En stimulering der hjælper kroppen til at frigive blokering, således at energien cirkulerer frit og får kroppen tilbage til dens naturlige balance.

Hvad er ledfrigørelse:

Det er en række teknikker i mild form der genskaber leddets bevægelighed.

Hvad er Åndedrætsterapi:

Åndedrættet er uhyre vigtigt i behandlingen. Det dybe åndedræt og udåndingen giver mere ilt til alle kroppens celler og hjælper kroppen til at give slip på spændingerne. At være bevidst om åndedrættet hjælper til at balancere tanker, følelser og krop.

Hvad er triggerpunkt-terapi:

Et triggerpunkt er som en lille knude i muskelvævet. Det opstår i forbindelse med særlige belastninger eller ulykkestilfælde og skaber en permanent spændings­tilstand. Sådan en tilstand kan bevirke at trækket på senernes tilhæftningspunkter kan forårsage inflammation omkring leddene. Kendetegnende for et aktivt triggerpunkt er at det udsender reflekssmerter. Behandlingen består i at deaktivere det aktive triggerpunkt.

Hvad er zoneterapi:

Det er at arbejde på, at fremkalde en positiv virkning et bestemt sted i kroppen ved at trykke på bestemte punkter på foden. Bestemte zoner på fodens over- og underside korresponderer med bestemte muskler og organer til at stimulere aktiviteten i det primære område der er under behandling.

Hvad er Kranio-Sakral Terapi:

Kranio Sakral Terapi er et system af lette og respektfulde tryk og stræk for at forløse spændingstilstande, som hæmmer aktiviteten i centralnervesystemet eller i bl.a. muskel- og bindevæv.

Hvorfor skal man have kropsterapi?

Med kropsterapi kan du opdage, hvad det betyder for dit liv at være mere i kontakt med dig selv. Vores tanker, følelser sætter direkte spor i kroppen.  Ingen tanke uden en følelse. Ingen følelse uden en krop.

Kropsbehandling kan åbne op for de ressourcer du ikke vidste du havde.

Nogen ved de kun behøver en behandling. Måske har du aldrig fået en kropsbehandling. Du er meget velkommen til at ringe, så vi sammen kan afklare hvad en behandling kan gøre for dig.

Jeg anbefaler som regel altid et forløb. Et forløb er mere effektivt for, at komme i bund med det dit problem er.

Et forløb kan løbe over 3 – 5 eller 10 gange. Der kan typisk være mellem 10 dage til 4 uger i mellem behandlingerne. Et længere forløb er for dig, der ønsker at se virkningen af kropsterapi over tid. Det kan være du har en større skade eller der er noget psykisk du gerne vil ind og arbejde på at ændre.

Effekten af behandlingen kan være mange.  Den helbreder en helt række symptomer. Den forebygger og sætter gang i kroppens egne selvhelbredende kræfter.  Du kan umiddelbart under behandlingen og lige efter mærke en effekt. Det er også vigtigt at påpege, at kroppen arbejder videre i dagene efter og i mellem behandlingerne. Alle mennesker kan have stor gavn af kropsterapi uanset alder og fysik og er særlig effektiv hvis du har nogle af følgende problemer.

Fysiske symptomer såsom:

 • Lænde, ryg – og bækkensmerter
 • Iskias
 • Diskusprolaps
 • Piskesmæld
 • Smerter i arme og fingre
 • Skuldersmerter og nedsat bevægelighed af armen
 • Smerter i knæ, underben og fødder
 • Gigtlidelser
 • Spændingshovedpine
 • Sovende fornemmelse i arme og fingre
 • Sportsskader
 • Fremskynder helingsprocessen efter sports relaterede skader.

Kredsløbsproblemer:

 • Eksem
 • Allergi
 • Fordøjelsesproblemer
 • Smerter i organer
 • Stimulerer blodcirkulationen, nerve- og lymfesystemet

Psykiske problemer:

 • Stress
 • Angst
 • Træthed eller koncentrationsbesvær
 • Energiforladt
 • Traumer

Andre effekter af kropsbehandling:

 • Bedre søvn
 • Beroliger og sænker åndedrætsfrekvensen og dermed en positiv effekt på hjerterytmen.
 • Stimulerer og beroliger nervesystemet.
 • Reducerer smerter ved frigivelse af kroppens egne endorfiner
 • Følgevirkning af diabetes
 • Massage giver derudover en forbedret fordøjelse, en forøgelse af energien og øger det fysiske såvel som psykiske velvære. Ej at forglemme den stærkt afstressende virkning.

Hvordan foregår en session med kropsterapi?

Når du vælger at være min klient hvad enten du bare ønsker en enkelt behandling eller, at du ved, du vil gennemgå et arbejde med dig selv over flere gange med mig som din behandler, vil du hos mig opleve et rum af nærvær, ro og min fulde opmærksomhed på dig.

Behandlingen varer ca. 1 time.
Den indledes med en kort samtale, hvor du fortæller mig, hvordan du har det. Er der noget jeg skal være særlig opmærksom på. Jeg stiller dig nogle spørgsmål, for at du får den bedst mulige behandling.

Behandlingen foregår på en briks hvor du ligger i undertøj med et tæppe over dig.

Jeg vil som udgangspunkt, altid starte min behandling med at åbne op for lymfesystemet for, at kroppen kan slippe af med affaldsstofferne. En kropsbehandling inkluderer altid hele kroppen.


Billede fra klinikken

Nogle tryk kan forekomme smertefulde, men jeg vejleder dig nænsomt til, hvordan du via vejrtrækningen kan være i det og derved slippe spændingen og også smerten.

Behandlingen afsluttes med en kort samtale, et glas vand og en snack.

Nogle mennesker oplever en stor lettelse efter en behandling. Andre kan opleve at føle sig træt, afslappet eller få fornyet energi. Efter behandlingen arbejder kroppen videre i op til flere dage efter.

Tryk på nedenstående link. Her finder du en liste over flere klient informationer. Hvilke reaktioner du kan opleve under og efter en kropsterapi behandling.

Her mere information om reaktioner under og efter en behandling her

LD173603
LD173514
3 Krogsgade
6 Krogsgade
LD173447
LD173582
LD173447
LD173582
LD173542
5 Krogsgade
LD173482
LD173659
LD173484
LD173595
1Kroghsgade
LD173625
LD173549
LD173422
LD173599
LD173637
LD173453
LD173577
LD173659
4 Krogsgade
LD173593
LD173480
LD173424
LD173560
LD173572
LD173574
2 Kroghsgade

Glade klienter

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk