Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Triggerpunkt behandling

Triggerpunkt behandling er smertebehandling!

Jeg skriver dette indlæg fordi, jeg på det sidste har fået flere forespørgsler om hvad triggerpunkt behandling er. Triggerpunkter” er ikke så kendt et brugt ord når det kommer til smertebehandling. Det er ærgerligt, da man med triggerpunkt behandling virkelig kan gøre en forskel. Det forsøger jeg kort at redegøre for her.

De fleste af vores småskavanker og andre uforklarlige fysiske problemer skyldes triggerpunkter. Disse triggerpunkter er den primære årsag til smerter i op mod 75 procent af alle tilfælde af Myofascial smerte, som er betegnelsen for smerter i muskler og sener. Det er den mest almindelig form for smerte og gemmer sig bag diagnoser som frossen skulder, sene inflammation, tennisalbue, lumbago, fibromyalgi, reumatisk smerte og mange andre diagnoser. Jeg har behandlet klienter med ovennævnte diagnoser med triggerpunkt behandling i en kombination med de andre værktøjer jeg er uddannet i.

Kropsterapi kombineret med  triggerpunkt behandling er effektivt.

Det er ret ofte folk kommer til mig med skuldersmerter. Smerter de har haft over tid og ofte har de været igennem utallige undersøgelser, der endelig giver dem beskeden at der ikke er noget der forklarer smerten. Det er helt normalt at jeg ved mine behandlingsformer fjerner smerten efter 1 til 2 behandlinger.

Klientudtalelse:

“Har haft slemme muskelsmerter, omkring højre skulder i flere måneder. Spist stærke smertestillende  piller, fået akupunktur og masser af massage, men disse behandlinger holdt kun smerten lidt fra livet. Blev anbefalet, at prøve kropsterapi hos Ida. Efter den første behandling bliver mine smerter kraftigt reduceret, efter anden behandling er smerterne helt væk. Det er ikke sidste gang, at jeg skal have behandling hos kropsterapeut Ida. Jeg giver hermed 5 stjerner ud af 5”

Hvad er et triggerpunkt?

Det kan beskrives som en lille knudeagtig sammentrækning i muskelvævet og føles ofte som en lille knude der ligger begravet i musklens væv. Det er generelt et ømt mellem hårdt punkt.

Triggerpunkt behandling en del af muskelafspænding!

Et af mine vigtigste redskaber til at afhjælpe smerter og problemer i bevægeapparatet er at kombinere triggerpunkt behandling som en del af en helhedsbehandling. Størst effekt ved smerter og spændte muskler opnås ved at kombinere flere forskellige behandlingsformer. Det sker samtidig med at jeg kigger og mærker efter muskler som hele tiden er alt for spændte. Det jeg vil beskrive som en vanebetinget spænding i musklen. Den konstante spænding af musklen kan fremkalde et triggerpunkt, der påvirker musklen ved på en gang at holde den spændt og svag.

Så behandlingen består både af at få afspændt musklen og lede efter triggerpunkter i området og starte en præcis triggerpunkt behandling. Der findes flere måder at stimulere disse punkter på.  Jeg benytter tryk med finger eller albue og kan finde på at afslutte med lange blide strøg uden for fokusområdet.

Der hvor du har smerter er som oftest ikke der triggerpunktet er. Triggerpunkter sender næsten altid deres smerter et andet sted hen. Det betyder at årsagen til smerten skal findes et andet sted end sædvanligvis som mange behandler ud fra, at årsagen til smerten skal findes der hvor det går ondt.

 • Et eksempel kan være, at rygmuskler spænder op i hele deres længde. De kan bule ud i en hård sammentrækning fx. ned langs rygsøjlen. Umiddelbart kan man tro der er problemer med hele den ene side af ryggen. Og så kan det sagtens være et enkelt triggerpunkt et eller andet sted der er den primære årsag til muskelspændingen. 

Hvad kan triggerpunkt behandling hjælpe på?

 • Frossen skulder
 • Sene inflammation
 • Hovedpine
 • Kæbespændinger
 • Tennisalbue
 • Lumbago
 • Fibromyalgi
 • Gigt
 • Reumatisk smerte
 • Reflekssmerter i ryg, lænd, lyske, mave og underliv
 • Rygsmerter
 • Smerter i hoved, nakke og hals
 • Smerter i albuer, underarme og hænder
 • Smerter i underben, ankler og fødder
 • Smerter i hofter, lår og knæ
 • Hovedtraumer efter hjernerystelse og andre ulykker

Her et par billeder fra et kursus i triggerpunkt behandling og akupressur behandling jeg deltog på tilbage i 2014 med underviser Shiran Michaeli som har været i lære hos selve mesteren Noam Tyroler

Triggerpunkt behandling
Live fra kursus i triggerpunkt behandling 2014

 

Triggerpunkt behandling

Glade klienter

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk