Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
Kropsterapi afhjælper stress

Kropsterapi afhjælper stress

Stress er en naturlig tilstand der er nødvendigt, for at vi mennesker kan overleve. Stress gør os i stand til at kunne yde noget ekstra, især fysisk når vi befinder os i pressede situationer. Desværre så reagerer mange ikke fysisk, når vi bliver stressede. Vi ignorerer af mange årsager ikke på det der er for meget af. Vi brænder inde med stressen. Den ophobes i vores krop. Vi er i en tilstand af at føle sig bagud det meste af tiden.

SAMTALE KAN IKKE STÅ ALENE!

Det er ofte så indgroet i os mennesker, at vi som det første når det virkelig brænder på forsøger at kurere stress med samtalen som det eneste. Det vi virkelig har brug for når stress rammer os som en vedvarende langvarig ting – er at mærke os selv få kontakt til og lytte til kroppen. Med kropsterapi behandler jeg først og fremmest stress ud fra de fysiske symptomer, hvilket giver en lindring både fysisk og psykisk og giver mulighed for ved hjælp af kroppen at arbejde sig fri af stressen i stedet for gennem hovedet og samtalen, der for mange ikke kan stå alene og det er min erfaring med klienters udsagn at de har talt nok og kan mærke at de har brug for at binde krop og psyke sammen.

KROPSTERAPI SKABER “RUM”

Kropsterapi er med de mange forskellige værktøjer jeg benytter mig af en behandlingsform, der skaber “rum” for det enkelte menneske på både et fysisk og psykisk plan. Når jeg taler om “rum” betyder det mere plads i kroppen, vi kan også kalde det lethed. Et rum og en lethed vi ikke kan opnå gennem samtale hvor to hoveder taler til hinanden. Kropsterapi behandling er et effektivt værktøj til at afhjælpe stress og rigtig mange andre fysisk og psykiske gener, som det moderne menneske kan have i dag, når en travl hverdag skal hænge sammen. …I et præstationsbaseret samfund er vi mislykkede, hvis vi ikke er gode, unikke og perfekte nok. Men sagen er den, at over halvdelen af os i løbet af livet vil komme til at kæmpe med angst, depression, stress, sorg eller skam. Mange mennesker har svært ved at rumme modgang. Når vi ikke kan det føler vi os anderledes, ensom, forkert og har svært ved at mærke at høre til.

DET ER DIG OG MIG!

Jeg møder desværre alt for ofte mennesker der har stress, lider af angst og depression. Det er alle, den unge stræbsomme studerende, den veluddannede akademiker, iværksætteren, den arbejdsledige…. Det er høj som lav. Det er kort sagt dig og mig.

STRESS UDMATTER SIND OG KROP

Jeg tænker på den alvorlige stress. Den stress hvor man udsætter sig selv for en belastning der er vedvarende. Situationer og begivenheder der stresser krop og psyke og ikke forsvinder.
Den stress der forhindrer kroppen i at slappe af. Den stress der gør at kroppen i alt for lang tid af gangen er i alarmberedskab.
Det er ofte svært at erkende ens egen stress. Man kæmper videre og prøver at få tingene til at fungere. Man fortæller sig selv en masse historier, og på den måde bortforklare eller bagatelliserer stressen. Ofte er det andre, der først opdager ens stress, men ofte evner vi ikke at lytte. Vi tænker det går nok!

Kropsterapi afhjælper stress
Stress kan f.eks. resultere i angst, hvor et symptom er, at man isolerer sig socialt eller begrænser sit liv.

STRESS OG ANGST ER FYSISK

Med kropsterapi behandler jeg først og fremmest de fysiske symptomer ved at tune mig ind på og finde årsagen til smerterne, hvad enten de kommer fra øvre ryg eller brystkasse, lænd eller har sat sig i maven. Jeg behandler ud fra at krop og psyke hænger sammen. Det betyder, at du vil komme i kontakt med sider af dig selv der har været lukket ned for.
I behandlingen af stress er samtaleterapi ikke altid nok. Som oftest er det til stor gavn at inddrage kropsterapi. Jeg har god erfaring med at supplere samtaleterapi med “Kropsterapi” hvor jeg inddrager forskellige teknikker, der har til formål at støtte og hjælpe kroppen ud af sit kamp-flugt-program, så afslapning og genopbygning af kroppen og dens ressourcer kan finde sted.

Læs mere her om kropsterapi kombineret med samtale: https://koebenhavnskropsterapeut.dk/kropsterapi-med-terapeutisk-samtale/

PERFEKT ELLER UPERFEKT?

Jeg møder hver dag i min klinik mennesker der har søgt at være perfekte. At søge at være perfekt kræver at have virkelig høje krav og forventninger til sig selv. At være perfekt uden fejl og mangler, er bestemt ikke det samme som at have det godt med sig selv. Vi bliver tiltrukket af andre der er jordnære og ægte. Mennesker der ved og tør indrømme at livet til tider er udfordrende og tør være uperfekte. At være sammen med et menneske der er uperfekt giver følelsen af tryghed og nærhed. At være perfekt er derimod et skjold, et forsvar der forhindrer, at vi bliver set og modtaget med kærlighed af andre.
Jeg har selv for mange år siden været voldsomt ramt af stress og har erfaret på egen krop, hvad det vil sige ikke at kunne lytte til kroppens signaler. Jeg fik hjælp fra metoderne kropsterapi, kranio sakral, rosenmetoden og coaching. Alle metoder jeg selv praktiserer i dag og hjælper dagligt mange mennesker.

VORE OVERBEVISNINGER FORMER OS

Jeg erfarer hos mange af de mennesker der søger mig, at en overbevisning ofte gennem livet har været, at “Hvis jeg bare er perfekt og skjuler hvem jeg i virkeligheden er, vil ingenting gå galt” På et tidspunkt evner vi ikke mere at bevare den maske, og vi krakelerer med fysiske symptomer som følge af lang tids belastning af krop og psyke.

Det skete for en kvindelig klient jeg behandlede for første gang i fredags. En dag flød bægeret over, udløst af et dødsfald i nær familie og som hun sagde, en oplevelse af at alt slukkede inden i hende. Hun havde i årevis i sin tro på, at hun skulle være perfekt lagt afstand til centrale dele af sig selv. Efter behandlingen udbrød hun:

” Hold da op hvor vildt – min krop taler til mig – Tusind tak Ida”

Når kriser, chok som udefrakommende begivenheder vi ikke er herre over, det vi ikke kan kontrollere vælter os, står vi ofte med følelser af tomhed, udbrændthed, generel tristhed og kan have svært ved at være i vores krop. Vi bliver bekymrede over tanker der kører i ring og bange for alle de kropslige signaler der følger med ikke at være i balance med os selv.
Nogen oplever det som at blive revet op indefra og måden vi oplever os selv på i relation til andre er anderledes end tidligere. Måske trækker vi os fra sociale sammenhænge føler os udenfor og ensomme. Vi isolerer os i den grad, der kan have med følelser af skam over vores livssituation at gøre. Vi kan ikke gøre det vi plejede, det virker ikke mere og følelser af håbløshed er meget almindelige. Du har måske blandt andet smerter i skulder, ryg og nakke – smerter der direkte relaterer til hvordan du går og har det.

HVAD SIGER TIDLIGERE KLIENTER?

KØBENHAVNS KROPSTERAPEUT tilbyder KROPSTERAPI der ændrer din måde at se dig selv på og hjælper dig i kontakt med sammenhængen mellem krop og psyke. Jeg kan og vil rigtig gerne hjælpe dig!
Du kan læse meget mere om hvad Kropsterapi har hjulpet tidligere klienter med     https://koebenhavnskropsterapeut.dk/klienterne-siger/

Glade klienter

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk