Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven

Kropsterapi en rejse til din indre kerne!

Københavns Kropsterapeut er en behandler med fokus på at fremme kontakten til vores indre ressourcer.

Kropsterapi er en helhedsorienteret, helende og dybtgående behandling. “Kropsterapi en rejse til din indre kerne” er en kropslig oplevelse, som bygger på mit grundsyn om, at vi som mennesker rummer en kerne, en dybere essens eller vores anker. Vi kan også kalde det, at komme hjem til os selv, komme i kontakt med vores indre kvaliteter, ressourcer og iboende kraft.

KROPSTERAPI “EN REJSE IND BAG KROPPENS UBEVIDSTE FORSVAR”

Kropsterapi handler om den kraft vi alle rummer. En indre kraft som ofte er gemt bag en maske. Eller sagt ud fra et helhedssyn om, at vi er et helt menneske med krop og hoved, kan vi også kalde det en kåbe vi omgiver os med. Måske har vi endda iført os flere kåber, vi har iført os en kåbe ubevidst af en nødvendighed for at passe på os selv. Når vi har maske eller kåbe på, er vi langt væk fra vores indre kerne. Det betyder for mange, at det er svært at mærke os selv, og fornemme hvad vi har behov for og hvilke værdier der er vigtige for os. Kropsterapi en rejse til din indre kerne. En rejse ind bag vores forsvar. Det er genopdagelse af vores mest oprindelige og sande udtryk. At få kontakt med vores kerne kan give en oplevelse af at “hvile i sig selv” at være centreret og i balance.

KROPPENS UBEVIDSTE SPÆNDINGSMØNSTRE.

Vores levede liv former vores livserfaringer og gør os til den vi er. For mange mennesker er det IKKE at være i kontakt med vores indre kerne. Vi kan have livserfaringer der er traumatiske og forstyrrende for vores udfoldelse som menneske. Kroppen kan sagtens i mange år have tilegnet sig et ubevidst spændingsmønster som følge af traume og chok oplevelser der er lagret i kroppen. Denne tilstand kan bevirke at vi udvikler en maske eller som beskrevet ovenfor en eller flere kåber. Dette fysiske og psykiske panser betyder meget let, at vi kommer væk fra os selv. Vi bliver forstyrret af andre mennesker vurdering af os. Det bliver vigtigt at leve op til hvad vi tror andre kræver og forventer. Der er en tendens til stor selvkritik, der er forbundet med lavt selvværd. Tanker og følelser bliver ofte forvrængede, og vi mister dømmekraft.

Vi bliver styret af uhensigtsmæssige mønstre og her ligger klart mange kropslige spændinger, og mange af dem er ubevidste.

På et tidspunkt er det svært for krop og psyke at opretholde masken, kroppen reagerer typisk stresset med indre uro, rastløshed og anspændthed eller det kan være modsat reaktioner som opgivelse, magtesløshed, angst eller og depression. Der er en tendens til stor selvkritik, der er forbundet med lavt selvværd.

HVAD ER ET TRAUME KORT FORTALT?

Kriser, chok og traumatiske hændelser er rystende livsomstændigheder der kan ramme os alle. Hos en kropsterapeut kan du få hjælp til at bearbejde krisen eller få helet traumet. Et chok eller et traume kan f.eks blive udløst af alvorlig sygdom, stress, en ulykke, seksuelle krænkelser, skilsmisse, fyring, dårligt arbejdsmiljø eller dødsfald i familien. Traumer, chok og kriser der ikke er tilstrækkeligt bearbejdet kan vise sig som smerter og ubehag i kroppen. Lyst og overskud til livet kan blive formindsket.

Kropsterapi en rejse i din indre kerne

 

 

 

 

 

 

 

MINE ERFARINGER OG OPLEVELSER AF SELV-ACCEPT

Jeg har stor erfaring med mig fra rigtig mange kropsbehandlinger og som underviser gennem et langt liv, og i de sidste år for kropsterapeut elever. De mange erfaringer jeg har gjort mig gennem et langt liv, har vist mig hvor vigtig det er at skabe de bedste betingelser for dig på briksen. Betingelser der har til hensigt, at du bedre kan acceptere dig selv og dine indre oplevelser.

Min erfaring er at, når vi kan accepterer os selv og vores oplevelse her og nu, højnes det bevidste nærvær, og vi er i bedre kontakt med os selv. Når vi er i kontakt med os selv er vi også mere i kontakt med andre. Min erfaring er, at det ikke er muligt at forandre noget, som vi ikke accepterer. Det er ofte svære følelser, eller følelser vi har en overbevisning om ikke er okay at føle. Vi bruger en bunke negativ energi og kraft på at kæmpe imod det, vi ikke tør eller vil føle, det vi ikke kan tolere eller acceptere. Den måde at være på manifesterer sig som et spændingsmønster. 

VIL DU LÆSE MERE?

Du kan læse meget mere der relaterer til ovenstående blogpost “Kropsterapi en rejse til din indre kerne” her på hjemmesiden. Læs bl.a om at kroppen husker her : https://koebenhavnskropsterapeut.dk/kropsterapi-kroppen-husker/

METTE GLARGAARD OM TRAUMER

Der findes så meget god information om hvad Traumer er på internettet. Jeg er fan af Mette Glargaards side, som grundigt forklarer og informerer hvad følelsesmæssige og psykiske traumer er, og hvad symptomer og årsager kan være.

Nedenstående link fører dig videre til hvad Mette Glargaards side.

Læs mere om følelsesmæssige og psykiske Chok og Traumer

 

Glade klienter

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk