Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Smerter i nakke, skulder og arme

Dette indlæg handler om smerter i nakke, skulder og arme

Smerter i nakke, skulder og arme er ofte relateret til hinanden og er et velkendt fænomen for mange mennesker. Når vi taler nakke kan vi ikke undgå at inddrage halsen. Det er ikke så tit at man selv direkte er opmærksom på at halsen er spændt, giver smerter eller har ondt i halsen. Det er mest nakkeproblemet der fylder. Fakta er bare at halsen hænger sammen med nakken og derfor er meget vigtig at få behandlet både nakke og hals. Der er flere muskler også de dybereliggende i halsen der giver problemer med smerter i både nakke, skuldre og arme.

Nakken har flere vigtige muskler, som når de er spændt giver smerter i hals, skulder og arme. Og sådan set også i øvre ryg.

Nakken har betydning for hvordan vi er i kroppen. Betydning for kropskontakten. Øverst i nakken sidder en serie små muskler, der forbinder kraniet med de øverste nakkehvirvler og holder hovedet fast på rygraden. De små muskler reagerer instinktivt ved at spænde op hvis underlaget skrider, eller sagt på en anden måde “benene bliver slået væk under èn”

Halsen og Nakken er forbindelsen mellem krop og hoved!

Har vi været ude for en traumatisk hændelse, chok eller en ulykke. Som når noget uforudset sker for eksempel ved piskesmæld eller et andet hovedtraume spænder hele nakken op og den tilstand involverer ligeledes den store muskel der løber (lige bag kæberne) og løber på forsiden af halsen helt ned til brystbenet.

Nakken reagerer instinktivt ved at gå i chok og det forplanter sig ved at alle muskler spændes. Det presser på nerverne der udløber fra nakkehvirvlerne og er det en blivende tilstand lukkes der mere og mere for blodgennemstrømningen. Har vi været ude for chok, som ikke er blevet kropsligt forløst vil det ligeledes vise sig i spændinger på halsen.

Nakkehvirvlerne slukker for kontakten til kroppen!

Et piskesmæld der i princippet bør gå over af sig selv inden for 6 måneder, bliver en kronisk tilstand, som sætter sig som en ikke erkendt frygt eller angst. Hvorvidt den kroniske tilstand udløst af piskesmældet stammer fra nogle tidligere belastninger, der stammer fra før ulykken kan sagtens være.

 • Måske har klienten tidligere været i en situation, hvor det at give slip på sin nakke, kunne betyde at dø.

Ovenstående sætning er en reaktion på at kroppen hjælper os til at håndtere det uhåndterbare.

Det er ikke så vigtigt at kende årsagen.

 • Min behandling af den problematik består i at jeg ved berøring i nakken ganske stille og med dybe teknikker får løsnet op mellem nakkehvirvlerne. Nu kan klienten få kontakt og møde det uerkendte med følelser og bevidst nærvær. 

Nakken er dit periskop din antenne.

Det er nakken der hjælper dig med at orientere dig i verden. Har du travlt med at kontrollere hvad der foregår omkring dig. Et det blevet en overdrevet selvkontrol for at passe på dig selv. Den selvkontrol manifestere sig som muskelspændinger forskellige steder i kroppen, og ikke mindst i nakken.

 • En låst nakke mindsker vores mulighed for at se os selv, andre og verden i et større perspektiv.

Halsen er dit talerør – Det er kroppens flaskehals.

Det er primært i halsen vi “kvæler” vores følelser. Det er her gråden og skriget skal ud. Holder du dig selv tilbage, får du ikke udtrykt hvad du føler bliver det lagret fysisk i hals og nakke. Det giver over tid ofte smerter i nakke, skulder og arme

 • En spændt hals mindsker mængden af luft vi kan tage ind. Lægger bånd på stemme og følelser.

En spændt nakke og hals indskrænker din bevægelsesfrihed. Det bliver svært at opleve, at virkeligheden kan være størrer end den der ligger lige foran.

For mange mennesker er det en nødvendighed at hele tiden være “et skridt foran” for at undgå der er noget der kommer bagfra og overrumpler eller overmander èn. At have tjek på det hele og vise omverdenen at det har du. En stor del af de valg vi træffer, kan have rod i, at man gerne vil have et bestemt “image”.

Jeg hører ofte fra briksen nedenstående udsagn.

“Jeg ved ikke hvem jeg er. Så jeg kan jo ikke andet end at Være Den omgivelserne forventer jeg er. Jeg er jo hende, der kan have mange bolde i luften og hjælper alle andre. Jeg skal være den bedste til det hele. Sådan har det altid været, helt fra jeg var barn”

Der er  mange talemåder om kroppen. Du kender dem sikkert godt og de er ret sigende om nakke, skulder, arme og hals:

 1. Holder hovedet oven vande
 2. Står i lort til halsen
 3. Sluger nogle kameler
 4. Dukker hovedet
 5. Går på med krum hals
 6. Knejser med nakken
 7. At sætte en klemme i nakken for at holde tårerne tilbage
 8. At bære med smil sin byrde
 9. At være stivnakket
 10. At udholde det uudholdelige
 11. De stækkede vinger
 12. Tage noget i stiv arm
 13. Få en tudse i halsen
 14. Have hjertet oppe i halsen
 15. Tage bladet fra munden
 16. Have pisken over nakken
 17. Ånde nogen i nakken
 18. Tage sig selv i nakken

Behandling af smerter i nakke, skulder og arme

Jeg behandler og gør brug af præcis de teknikker, jeg vurderer gavner dig, hvor du er hos mig. Reagerer musklen med modtryk, fordi det er for hårdt, så skal der oftest blidere metoder til. Det vigtige er, at jeg kan mærke kroppen og finde vej ind der hvor kroppen responderer med positiv kontakt og siger JA TAK.  Det er et møde der er i bevægelse.

Jeg som behandler bliver lukket ind et sted, der har brug for min hjælp til selvhjælp. Jeg er den der skubber blidt på, så stedet justerer sig og korrigerer for en ubalance. Det er som oftest en skævhed. Den skævhed kan være usynlig for øjet, men jeg kan mærke den. Den har stor betydning for hvordan tilstanden er andre steder i kroppen. Det magiske er at der kan ske meget godt mange andre steder i kroppen. Det vigtigste er at kommer du med smerter i nakke, skulder og arme, så skal du hurtig kunne mærke en bedring.

Smerter i nakke, skuldre og arme
Har du kroniske langvarige spændinger og smerter i nakken eller ind imellem får et lille hold i nakken. Måske lider du af migræne eller spændingshovedpine. Jeg har stor erfaring med at fjerne smerter i nakke, skulder og arme

Glade klienter

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk