Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven

Smerter i nakke, skulder og arme

Dette indlæg handler om smerter i nakke, skulder og arme

Smerter i nakke, skulder og arme er ofte relateret til hinanden og er et velkendt fænomen for mange mennesker. Når vi taler nakke kan vi ikke undgå at inddrage halsen. Det er ikke så tit at man selv direkte er opmærksom på at halsen er spændt, giver smerter eller har ondt i halsen. Det er mest nakkeproblemet der fylder. Fakta er bare at halsen hænger sammen med nakken og derfor er meget vigtig at få behandlet både nakke og hals. Der er flere muskler også de dybereliggende i halsen der giver problemer med smerter i både nakke, skuldre og arme.

Nakken har flere vigtige muskler, som når de er spændt giver smerter i hals, skulder og arme. Og sådan set også i øvre ryg.

Nakken har betydning for hvordan vi er i kroppen. Betydning for kropskontakten. Øverst i nakken sidder en serie små muskler, der forbinder kraniet med de øverste nakkehvirvler og holder hovedet fast på rygraden. De små muskler reagerer instinktivt ved at spænde op hvis underlaget skrider, eller sagt på en anden måde “benene bliver slået væk under èn”

Halsen og Nakken er forbindelsen mellem krop og hoved!

Har vi været ude for en traumatisk hændelse, chok eller en ulykke. Som når noget uforudset sker for eksempel ved piskesmæld eller et andet hovedtraume spænder hele nakken op og den tilstand involverer ligeledes den store muskel der løber (lige bag kæberne) og løber på forsiden af halsen helt ned til brystbenet.

Nakken reagerer instinktivt ved at gå i chok og det forplanter sig ved at alle muskler spændes. Det presser på nerverne der udløber fra nakkehvirvlerne og er det en blivende tilstand lukkes der mere og mere for blodgennemstrømningen. Har vi været ude for chok, som ikke er blevet kropsligt forløst vil det ligeledes vise sig i spændinger på halsen.

Nakkehvirvlerne slukker for kontakten til kroppen!

Et piskesmæld der i princippet bør gå over af sig selv inden for 6 måneder, bliver en kronisk tilstand, som sætter sig som en ikke erkendt frygt eller angst. Hvorvidt den kroniske tilstand udløst af piskesmældet stammer fra nogle tidligere belastninger, der stammer fra før ulykken kan sagtens være.

 • Måske har klienten tidligere været i en situation, hvor det at give slip på sin nakke, kunne betyde at dø.

Ovenstående sætning er en reaktion på at kroppen hjælper os til at håndtere det uhåndterbare.

Det er ikke så vigtigt at kende årsagen.

 • Min behandling af den problematik består i at jeg ved berøring i nakken ganske stille og med dybe teknikker får løsnet op mellem nakkehvirvlerne. Nu kan klienten få kontakt og møde det uerkendte med følelser og bevidst nærvær. 

Nakken er dit periskop din antenne.

Det er nakken der hjælper dig med at orientere dig i verden. Har du travlt med at kontrollere hvad der foregår omkring dig. Et det blevet en overdrevet selvkontrol for at passe på dig selv. Den selvkontrol manifestere sig som muskelspændinger forskellige steder i kroppen, og ikke mindst i nakken.

 • En låst nakke mindsker vores mulighed for at se os selv, andre og verden i et større perspektiv.

Halsen er dit talerør – Det er kroppens flaskehals.

Det er primært i halsen vi “kvæler” vores følelser. Det er her gråden og skriget skal ud. Holder du dig selv tilbage, får du ikke udtrykt hvad du føler bliver det lagret fysisk i hals og nakke. Det giver over tid ofte smerter i nakke, skulder og arme

 • En spændt hals mindsker mængden af luft vi kan tage ind. Lægger bånd på stemme og følelser.

En spændt nakke og hals indskrænker din bevægelsesfrihed. Det bliver svært at opleve, at virkeligheden kan være størrer end den der ligger lige foran.

For mange mennesker er det en nødvendighed at hele tiden være “et skridt foran” for at undgå der er noget der kommer bagfra og overrumpler eller overmander èn. At have tjek på det hele og vise omverdenen at det har du. En stor del af de valg vi træffer, kan have rod i, at man gerne vil have et bestemt “image”.

Jeg hører ofte fra briksen nedenstående udsagn.

“Jeg ved ikke hvem jeg er. Så jeg kan jo ikke andet end at Være Den omgivelserne forventer jeg er. Jeg er jo hende, der kan have mange bolde i luften og hjælper alle andre. Jeg skal være den bedste til det hele. Sådan har det altid været, helt fra jeg var barn”

Der er  mange talemåder om kroppen. Du kender dem sikkert godt og de er ret sigende om nakke, skulder, arme og hals:

 1. Holder hovedet oven vande
 2. Står i lort til halsen
 3. Sluger nogle kameler
 4. Dukker hovedet
 5. Går på med krum hals
 6. Knejser med nakken
 7. At sætte en klemme i nakken for at holde tårerne tilbage
 8. At bære med smil sin byrde
 9. At være stivnakket
 10. At udholde det uudholdelige
 11. De stækkede vinger
 12. Tage noget i stiv arm
 13. Få en tudse i halsen
 14. Have hjertet oppe i halsen
 15. Tage bladet fra munden
 16. Have pisken over nakken
 17. Ånde nogen i nakken
 18. Tage sig selv i nakken

Behandling af smerter i nakke, skulder og arme

Jeg behandler og gør brug af præcis de teknikker, jeg vurderer gavner dig, hvor du er hos mig. Reagerer musklen med modtryk, fordi det er for hårdt, så skal der oftest blidere metoder til. Det vigtige er, at jeg kan mærke kroppen og finde vej ind der hvor kroppen responderer med positiv kontakt og siger JA TAK.  Det er et møde der er i bevægelse.

Jeg som behandler bliver lukket ind et sted, der har brug for min hjælp til selvhjælp. Jeg er den der skubber blidt på, så stedet justerer sig og korrigerer for en ubalance. Det er som oftest en skævhed. Den skævhed kan være usynlig for øjet, men jeg kan mærke den. Den har stor betydning for hvordan tilstanden er andre steder i kroppen. Det magiske er at der kan ske meget godt mange andre steder i kroppen. Det vigtigste er at kommer du med smerter i nakke, skulder og arme, så skal du hurtig kunne mærke en bedring.

Smerter i nakke, skuldre og arme
Har du kroniske langvarige spændinger og smerter i nakken eller ind imellem får et lille hold i nakken. Måske lider du af migræne eller spændingshovedpine. Jeg har stor erfaring med at fjerne smerter i nakke, skulder og arme

Glade klienter

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk