Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel

Behandling af muskulære spændinger og smerter

Kropsterapien bygger bl.a. på antagelsen om, at vores forvaltning af følelser og de oplevelser, konflikter og traumer, vi har lagret i rygsækken afspejler sig i vores kropsholdning. Undertrykkelse af følelser sætter sig som muskulære spændinger og smerter i vores åndedræt. (Åndedrættet har sin egen muskel) Kroppen bliver mindre modstandsdygtig i at bekæmpe sygdomme.
Med en behandling af muskulære spændinger og smerter, vil du opleve, hvad det betyder for dit liv, når du er mere i kontakt med dig selv. Det er velkendt, at vores tanker og følelser sætter direkte spor i kroppen.

Jeg vil komme med et eksempel der forhåbentlig kan formidle, hvad jeg tænker på, når jeg taler om, at muskulære spændinger og smerter ofte hænger sammen med følelser.

 • Følelser der stammer fra noget der er svært håndterbart og er lagret i kroppens hukommelse.

Behandling af muskulære spændinger og smerter

Det kan være under en session, at jeg finder klienten har muskelspændinger og smerter omkring og i mellemgulvet. Jeg vil ofte når jeg arbejder italesætte, at det er her i mellemgulvet, vi holder tilbage, når vi er ængstelige. At spænde op, er kroppens måde at undertrykke ængstelse på. Når jeg behandler muskulære spændinger og smerter og musklerne giver slip, kroppen åbner op, musklerne bliver afspændt, sker der det, at de følelser der har været fortrængt, kommer op til overfladen. Det kan  for nogen være overvældende og overraskende. For andre stille, men det giver altid lethed og en stor ro i krop og psyke.

Åndedrættet forløser

Der sker også noget med åndedrættet, det bliver dybere og roligere. Der hvor vi har tilbageholdt noget af os selv, der opstår med afspændingen en lethed og en forløsning. For rigtig mange mennesker er historien og oplevelserne velkendte. Måske noget vi har fortalt os selv og andre om mange gange. Vi har måske også gået hos en psykolog og talt om vores tanker og følelser.

Det er meget mentalt, ikke at der er noget galt med at være i vores hoved, den intellektuelle vej. Forandringen kommer måske først på det tidspunkt, når vi mærker kroppen og tør være der hvor det gør ondt. Det er meget anderledes, her kan vi ikke styre om musklen fortsat skal spænde op, som fra mit eksempel om mellemgulvet.

Kropsterapi er nænsom og omsorgsfuld

Det er her den dygtige kropsterapeut tager dig hen og guider dig i på en omsorgsfuld og nænsom måde i at fastholde din opmærksomhed på det der er. Du mærker og sanser oplevelsen. For nogle mennesker, måske som det lille barn, dit indre barn, der allerede dengang var ængstelig pga. noget i tilknytningen til forældre eller andet i barnets liv. Fysiologisk sker der i den proces noget med hele kroppen.

Du kan læse mere om kropsterapi her: Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi lærer os selvopmærksomhed

Vi kan udforske hvordan kroppen taler til os og med den opmærksomhed kan vi træne, ikke kun at skulle GØRE, men i højere grad også at VÆRE.

Når vi er der, og med bevidsthed på det dybe åndedræt kan vi forløse dybe spændinger, opløse smerter, rygproblemer, afhjælpe ledproblemer og afhjælpe mange andre kropslige ting.

Kort fortalt sætter jeg gang i kroppens egne selvhelbredende kræfter. Kroppen får et skub, hjælp til at regulere sig selv.
Ved hjælp af pulsering og stimulering af lymfesystemet, åbner jeg op for en energigennemstrømning der flyder igennem hele din krop. Det kan fornemmes, som en brusende fornemmelse, et fyrværkeri der suser og tager ophobede blokeringer og affaldsstoffer med sig ud af kroppen. Du kan opleve, at noget i kroppen forlader dig og der bliver en ubrudt sammenhæng. En varme og gennemstrømning der åbner din krop op. Giver liv til muskler og væv og går dybt i alle lag. Det styrker dit helbred.

Sansning og læsning af kroppens her og nu tilstand

Jeg danner mig fra start et billede af hele din krop, og gør brug af mange forskellige teknikker. Alle teknikker der støtter hinanden i arbejdet med din krop. Det er en dynamisk proces, kroppen ændrer sig under hele behandlingen. Der kan ikke være nogen fast plan, forstået på den måde, at kroppen under behandlingen gennemgår forskellige faser. Faser det er vigtig for kropsterapeuten at være dygtig til at kunne læse. I en behandling af muskulære spændinger og smerter indgår mange teknikker. Hvis du har brug for at vide mere om teknikkerne, kan du læse mere her på siden under Afsnittet ”Hvorfor kropsterapi” Kropsbehandling – massage

Det mine klienter bl.a. kommer med kan være:
Rygsmerter, diskusprolaps, knæproblemer, ødemer, følelsesløshed eller snurren bestemte steder, gigt, hovedpine, migræne, eksem, astma, KOL, ømme muskler, piskesmæld, spændinger i nakke og skuldre, kæbespændinger, tennis- og golfalbue, maveregion problemer.

Andre kommer fordi de generelt føler sig presset, stresset eller er lav på energi. Andre fordi de ikke kan mærke sig selv. Det kan også være oplevelsen af angst, sorg eller depressive tilstande.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert eller noget der ikke kan behandles på. Skulle det vise sig, at være mest hensigtsmæssigt at henvise til lægen eller til en anden form for behandling end den jeg giver, så henviser jeg gerne videre.

Nakke Skulder spændinger
Behandling af muskulære spændinger og smerter
Muskulære spændinger - smerter i ryg - skulder - nakke og hals.
Behandling af muskulære spændinger og smerter i ryg., skulder, nakke og hals.

Glade klienter

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk