Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven

Behandling af muskulære spændinger og smerter

Kropsterapien bygger bl.a. på antagelsen om, at vores forvaltning af følelser og de oplevelser, konflikter og traumer, vi har lagret i rygsækken afspejler sig i vores kropsholdning. Undertrykkelse af følelser sætter sig som muskulære spændinger og smerter i vores åndedræt. (Åndedrættet har sin egen muskel) Kroppen bliver mindre modstandsdygtig i at bekæmpe sygdomme.
Med en behandling af muskulære spændinger og smerter, vil du opleve, hvad det betyder for dit liv, når du er mere i kontakt med dig selv. Det er velkendt, at vores tanker og følelser sætter direkte spor i kroppen.

Jeg vil komme med et eksempel der forhåbentlig kan formidle, hvad jeg tænker på, når jeg taler om, at muskulære spændinger og smerter ofte hænger sammen med følelser.

 • Følelser der stammer fra noget der er svært håndterbart og er lagret i kroppens hukommelse.

Behandling af muskulære spændinger og smerter

Det kan være under en session, at jeg finder klienten har muskelspændinger og smerter omkring og i mellemgulvet. Jeg vil ofte når jeg arbejder italesætte, at det er her i mellemgulvet, vi holder tilbage, når vi er ængstelige. At spænde op, er kroppens måde at undertrykke ængstelse på. Når jeg behandler muskulære spændinger og smerter og musklerne giver slip, kroppen åbner op, musklerne bliver afspændt, sker der det, at de følelser der har været fortrængt, kommer op til overfladen. Det kan  for nogen være overvældende og overraskende. For andre stille, men det giver altid lethed og en stor ro i krop og psyke.

Åndedrættet forløser

Der sker også noget med åndedrættet, det bliver dybere og roligere. Der hvor vi har tilbageholdt noget af os selv, der opstår med afspændingen en lethed og en forløsning. For rigtig mange mennesker er historien og oplevelserne velkendte. Måske noget vi har fortalt os selv og andre om mange gange. Vi har måske også gået hos en psykolog og talt om vores tanker og følelser.

Det er meget mentalt, ikke at der er noget galt med at være i vores hoved, den intellektuelle vej. Forandringen kommer måske først på det tidspunkt, når vi mærker kroppen og tør være der hvor det gør ondt. Det er meget anderledes, her kan vi ikke styre om musklen fortsat skal spænde op, som fra mit eksempel om mellemgulvet.

Kropsterapi er nænsom og omsorgsfuld

Det er her den dygtige kropsterapeut tager dig hen og guider dig i på en omsorgsfuld og nænsom måde i at fastholde din opmærksomhed på det der er. Du mærker og sanser oplevelsen. For nogle mennesker, måske som det lille barn, dit indre barn, der allerede dengang var ængstelig pga. noget i tilknytningen til forældre eller andet i barnets liv. Fysiologisk sker der i den proces noget med hele kroppen.

Du kan læse mere om kropsterapi her: Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi lærer os selvopmærksomhed

Vi kan udforske hvordan kroppen taler til os og med den opmærksomhed kan vi træne, ikke kun at skulle GØRE, men i højere grad også at VÆRE.

Når vi er der, og med bevidsthed på det dybe åndedræt kan vi forløse dybe spændinger, opløse smerter, rygproblemer, afhjælpe ledproblemer og afhjælpe mange andre kropslige ting.

Kort fortalt sætter jeg gang i kroppens egne selvhelbredende kræfter. Kroppen får et skub, hjælp til at regulere sig selv.
Ved hjælp af pulsering og stimulering af lymfesystemet, åbner jeg op for en energigennemstrømning der flyder igennem hele din krop. Det kan fornemmes, som en brusende fornemmelse, et fyrværkeri der suser og tager ophobede blokeringer og affaldsstoffer med sig ud af kroppen. Du kan opleve, at noget i kroppen forlader dig og der bliver en ubrudt sammenhæng. En varme og gennemstrømning der åbner din krop op. Giver liv til muskler og væv og går dybt i alle lag. Det styrker dit helbred.

Sansning og læsning af kroppens her og nu tilstand

Jeg danner mig fra start et billede af hele din krop, og gør brug af mange forskellige teknikker. Alle teknikker der støtter hinanden i arbejdet med din krop. Det er en dynamisk proces, kroppen ændrer sig under hele behandlingen. Der kan ikke være nogen fast plan, forstået på den måde, at kroppen under behandlingen gennemgår forskellige faser. Faser det er vigtig for kropsterapeuten at være dygtig til at kunne læse. I en behandling af muskulære spændinger og smerter indgår mange teknikker. Hvis du har brug for at vide mere om teknikkerne, kan du læse mere her på siden under Afsnittet ”Hvorfor kropsterapi” Kropsbehandling – massage

Det mine klienter bl.a. kommer med kan være:
Rygsmerter, diskusprolaps, knæproblemer, ødemer, følelsesløshed eller snurren bestemte steder, gigt, hovedpine, migræne, eksem, astma, KOL, ømme muskler, piskesmæld, spændinger i nakke og skuldre, kæbespændinger, tennis- og golfalbue, maveregion problemer.

Andre kommer fordi de generelt føler sig presset, stresset eller er lav på energi. Andre fordi de ikke kan mærke sig selv. Det kan også være oplevelsen af angst, sorg eller depressive tilstande.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert eller noget der ikke kan behandles på. Skulle det vise sig, at være mest hensigtsmæssigt at henvise til lægen eller til en anden form for behandling end den jeg giver, så henviser jeg gerne videre.

Nakke Skulder spændinger
Behandling af muskulære spændinger og smerter
Muskulære spændinger - smerter i ryg - skulder - nakke og hals.
Behandling af muskulære spændinger og smerter i ryg., skulder, nakke og hals.

Glade klienter

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk