Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven

Behandling af frygt som følelser i kroppen

Følelser af frygt – tab af kontrol – følelser af forladthed er velkendte følelser for mange mennesker. Denne post handler om behandling af frygt som følelser i kroppen.

Der er nok at være bange for!

 • Frygten for at lave fejl, for ikke at slå til, for ikke at leve op til vores egne og andres forventninger. For ikke at være god nok både i vores nære relationer og i vores arbejdsliv.


Vi kan være bange for kærlighed af frygt for, at vi kan blive afvist. Vi kan være bange for hvordan andre oplever os – bange for at dumme os – bange for at blive til grin med videre. Frygten kontrollerer vores følelser og tanker. Så længe vi forsøger at benægte og ignorere vores frygt, ikke turde se den i øjnene, så længe vil vi fortsætte med at være fastlåst og er vi stivnede og det kan være meget svært at forandre og flytte sig hen i mod noget nyt uden at få hjælp.

VIL DU ARBEJDE MED DIN FRYGT?

Følelsen af frygt har mange ansigter. Hvis de følelser fylder for meget og hæmmer os, er det her du skal læse videre. Vil du arbejde med den frygt, så er kropsterapi en god mulighed til at slippe de dårlige følelser.

Måske har du et mønster, et solidt gammelt forankret mønster, der står i vejen for at noget bestemt kan lykkes for dig. Eller det kan være, at du i din hverdag er hæmmet i at tage livet ind fordi frygt og angst styrer dig.

Det kan være svære følelser at have, og de følelser avler mange tanker som kan fylde alt for meget. Tanker som kan ændre form og intensitet. Det bunder som regel i et sæt af ubevidste overbevisninger. Det kan være du fortæller dig selv, at du må yde for at kunne nyde, eller at der er noget du ikke har fortjent.

AT LÆRE NYT ER ALTID SVÆRT

Et eksempel kunne være. Hvis jeg beder dig gå på en bestemt måde, du ikke er vant til, så kan du sikkert kun gøre det 100 meter, så falder du tilbage til den gamle måde at gå på. Så det er ikke let at skulle gøre noget nyt, tro på det nye og have tillid til at du kan bryde med det gamle. Mønstret det skal brydes igen og igen før der sker et gennembrud. Det betyder her, at du skal trænes i at mærke, hvad din krop fortæller dig. Før du kan det hjælper jeg dig til at lytte til dig selv. Det er blandt andet hvad Kropsterapi handler om.

 • Jeg lærer dig at sanse din krop.
 • Jeg guider dig i at mærke efter.
 • Jeg hjælper dig til at ændre noget gammelt til noget nyt.

Det er her kropsterapi er så effektivt, fordi vi arbejder med fokus i at slippe det gamle og sanse noget nyt.

Det kan være det føles trygt at være i det gamle mønster, at være på en bestemt måde. Gøre og vise det du altid har gjort og vist. Det de andre kan regne med du gør.

Men det kan som jeg tidligere har nævnt være et bestemt mønster, der sætter begrænsninger for os. Vanlige mønstre kan have stor betydning for, at vi ikke får det vi gerne vil have.

Måske mærker vi, at vi længes efter noget andet, at kunne noget andet, eller kunne være mere os selv, være åbne om hvad vi tænker og føler og mærke og stå fast på, at vi er gode nok som vi er.

Vi ved godt, når vi ikke er os selv, når vi bare følger med og nikker for at behage andre. Vi gør det fordi det er mest trygt, og måske fordi vi har lært at sådan kan andre bedst lide os.

FRYGTEN FOR AT FEJLE!

Hvordan kan du ændre et gammelt mønster? Det kræver, du er nødt til at give slip på noget for at få noget NYT. Først der bliver det en ny måde at være på, en ny måde at opleve dig selv på.

Det kræver træning, det kan godt være du siger til dig selv, det ved jeg jo godt, men kan du gøre det?

Når vi tør se vores frygt i øjnene. Finder ud af hvor den kommer fra og hvordan den påvirker vores adfærd. Når vi mærker os selv og finder ud af hvad frygt gør ved os. Hvad den betyder for os i relationer til familie, venner og kollegaer. Og hvordan den kan begrænse os  i vores kærlighedsliv.

Kan jeg gøre noget andet, tænker du måske. Tvivlen sidder på din skulder og det ender måske som oftest med, at du bliver hvor du er.

Jeg ser det på denne måde, at for at få noget nyt, er vi nødt til at forlade noget, slippe noget gammelt, tage en chance og kaste os ud i det. Sige mere JA end Nej. Have tillid til og stole på at det vil bære. Stole på at du kan ikke fejle, du kan kun blive klogere og det på det allerstørste nemlig DIG SELV.

KROPSTERAPI KAN HJÆLPE DIG AF MED FRYGT

Kropsterapi – kan du hvis du vil hjælpe dig til at blive mere hel som menneske.

Kropsterapien kan hjælpe dig til at slippe din frygt. Vi arbejder med kroppen og det levede liv. Vi arbejder både med det psykiske og fysiske, to uadskillelige sider af os. Der vil være nogle helt specifikke steder i kroppen der er mærket af den tilbageholdenhed i dig, der har med frygt at gøre. Vi arbejder på muskler og organer der hører sammen og som har hukommelse. Kroppen er en stor hukommelse. Vi lagrer nye indsigter i kroppen.

Du kan læse mere om “Når kroppen husker, det du vil glemme” Kropsterapi kroppen husker

Mærkater: , , , , , , , , , , , ,

Glade klienter

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk