Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse

Kropsterapi er fysisk og psykisk

Kropsterapi er fysisk og psykisk. Kropsterapi behandler og frigør fysiske og psykiske spændinger. Når det igen går den rigtige vej, krop og psyke har fået den opmærksomhed der var behov for, mærkes eller føles der er tyndet ud. Ingen anmassende tanker. Meget har fundet ud eller sin plads. Kom du med en usikkerhed om noget som fylder, er den højst sandsynligt forsvundet.

Når dine tanker og følelser bearbejdes, er det med til at løsne op for de fysiske spændinger du går med. Jeg vil altid gerne dele mine tanker og erfaringer, mine oplevelser med i hvor høj grad kropsterapi er fysisk og psykisk. 
 • Kropsterapi når psykisk smerte bliver fysisk er hvad lige dette blogindlæg handler om.
 • Kropsterapi er at forbinde krop og psyke.
Lad mig komme med et eksempel.
Jeg havde for nogle dage siden en klient, hun går hos mig i et forløb. Det gør hun fordi, hun i årevis bevidst har påtaget sig bestemte roller for at undgå at udtrykke sine sande følelser. Hun har i årevis slugt sine følelser og været pisket til at være stille indeni. Hendes indre føltes med årene mere og mere som at være fængslet på livstid. Der var ingenting der gik hendes vej.
Som hun sagde “Der er ikke noget til mig” Jeg tænker, at det lidt har form, som at give op og langsomt dø indeni.

Jeg oplevede, at denne kvindelige klient var ved at drukne i sin egen sorg og historien om sig selv. Den historie udtalt med ord, der kun gjorde ondt og holdt ved og begrænsede hende i at leve livet fuldt ud.

Bygge bro tilbage mellem det sårede barns verden og den voksnes verden.

Vi arbejdede med hendes åndedræt samtidig med, at jeg bevægede bestemte steder på kroppen. Der var gråd, og det var som om den gråd var endeløs. Som om hun kunne blive i det i timevis. Det hænder ofte, at der sker en følelsesmæssig forløsning, og følelserne strømmer frem. Det er ikke altid nok, og i dette tilfælde oplevede jeg, at der var et sted hun blokerede i hendes egen sorg. Hun sad fast i den og det havde hun gjort i årtier. Den sorg betød, at hun grundlæggende var angst for livet.

Kobling mellem det dybt sårede hjerte og erindringer i hovedet.

Jeg bad hende dele med mig, der på briksen i behandlingen, hvad sorgen handlede om. Hun beskrev, noget helt aktuelt. En sårethed, en dyb afmagt og gav klart udtryk for en grundlæggende mistillid til andre mennesker. Dybden, kvaliteten og graden af disse følelser, at være så dybt såret, oplevede jeg stammede fra hendes barndom, men den udløsende situation var en voksen situation. Hun blev i stand til sammen med mig at bygge bro tilbage til det sårede barns verden og en voksen verden. Det stod klart, at hendes måde at tænke og føle den nutidige situation på, lå tilbage i et tidligere mindre udviklet stadie af hendes liv.

Sorgen fik stemme og ord

Fordi hun kunne dele tanker og følelser med mig, give sorgen stemme og ord og græde det ud, så kunne hun forbinde at være såret dybt i hjertet med erindringer i sit hoved. Hukommelsen blev levende. Hun kunne rumme de stærke følelsers energi. Hun fik sat ord på sin egen sandhed i mødet der med mig. I den tilstand opstår der billeder, der sker genkendelse.  Det er som følelser der har været bedøvet, de bedøvede følelser får liv igen. Følelser der nu ikke mere er fremmedgjorte, der er ikke mere dele af personen som er fremmede.  De følelser er kraftfulde, man kan sige personen oplever at noget stort, en energiudladning finder sted. De billeder tilsammen med italesættelse af følelser, når de følelser får ord at gå på, der bliver udtalt for første gang. Her er klienten “hvad hun er” helt og aldeles – herfra kan hun blive noget andet.

Hold fast i det nye gode, som skal få lov at fylde.

Hendes oplevelser gennem livet var ikke mere adskilte. Der skete noget med hendes selvforståelse og det arbejder videre i hende og har brug for tid til at blive fordøjet.  Det er vigtigt at tage de nye indsigter med sig, billederne og oplevelsen som vil skifte form med sig ud i verden. Det er vigtigt og afgørende at holde fast i oplevelsen at have taget afsked med noget gammelt og lade det nye fylde.

Hjælp til Ikke at holde “fast” i fortidens smerte

Jeg erfarer jævnligt i mit terapeutiske arbejde, at det er en nødvendighed ikke at skære fortiden væk, som noget der er dødt. Det er fortiden ikke. Den ligger gemt i kroppen, det huskes i cellerne og af nervesystemet. Der opstår situationer, hvor jeg oplever og mærker hos klienten, at det er gamle tilbageholdte følelser, der har brug for at se lyset og at klienten drager omsorg for sine egne oplevelser, og giver sig tid til at fordøje de tidlige oplevelser. Hensigten er aldrig at hænge fast i fortidens smerte. Hensigten er at opleve den i kroppen og forstå den. Forstå hvilke mønstre der kan være knyttet til den tidlige smerte, det giver plads til en fornyelse af kroppens puls. Vi kan tale om at smerten forsvinder.

Kropsterapi er fysisk og psykisk. Læs her hvordan!

Jeg har oplevet med en mandlig klient, der går i et forløb hos mig. Han var klar og holdt ikke noget tilbage, derfor gik han ind i en oplevelse, at være et kort øjeblik i fortidens smerte fra nogle dybereliggende lag omkring et område der var blevet bearbejdet igennem flere behandlinger. Hans krop arbejdede både stemmemæssigt i flere lag, kroppen havde brug for at rive sig løs, bugtede sig i slangelignende bevægelser, som om noget stort og ufremkommeligt skulle finde kraft til at komme igennem kroppen og ud. Her er kropsterapi meget fysisk og psykisk. Fysisk blev spændinger i lyske og hofte opløst og benet blev meget lettere.

Den klient havde ingen parader oppe, der var givet slip på alt kontrol. Der er ikke smerte forbundet med den oplevelse, det er kroppen der tager over, der er ingen tanker, kroppen ved hvordan den skal justere sig og give slip på dybere spændinger. Det sker ikke ud af den blå luft, det kommer fordi personen er klar til at give slip på noget der holder fast. Klienten er der på det tidspunkt, hvor der er fuld tillid til sig selv, og er et sted langt fremme i en proces, der tillader at være åben og nysgerrig. Det betyder ikke og er langt fra, at klienten styrer eller har kontrol over noget. Det er hvad tillid handler om her, at være der og stole på, at det er som det skal være.

Kropsterapi giver slip på fysisk og psykisk smerte

Kropsterapi er at gå en ny vej. Det er helt individuelt, hvornår man er der, hvor man har lyst til at være. For nogen er det få behandlinger. Eller det er et forløb, du har noget du vil arbejde med. Måske er det en skulder som gør ondt eller en lænd der smerter, spændt og måske er låst. Jeg løsner den og det tager et behandlinger. I det hele taget er smerte noget vi skal tage os af. Københavns Kropsterapeut hjælper dig på vejen til:

 • Blive smertefri.
 • Få en bedre kropsholdning.
 • Mærke dine behov.
 • Mærke dine grænser.
 • Sætte dine grænser.
 • Turde sige fra.
 • Turde stå op for dig selv.
 • O.s.v.

Læs andre steder her på hjemmesiden mere om, hvad du kan få ud af kropsterapi. Vi kan også tage en snak om det du går med.

Mange sender mig mail og andre ringer. Du er altid velkommen til at kontakte mig på den måde der kan passe dig bedst.

Kropsterapi er fysisk og psykisk
Kropsterapi er fysisk og psykisk.

Glade klienter

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk