Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
Arvæv og delte mavemuskler

Arvæv kan være forbundet med følelser

Lider du af gener fra arvæv. Jeg har god erfaring med at behandle arvæv. Det kan være arvæv der stammer fra:

 • Kejsersnit
 • Brokoperationer
 • Tarmoperationer
 • Rygoperationer
 • Knæoperationer.

Et arvæv er kroppens naturlige måde at hele på efter en operation. Vi heler alle forskelligt. Nogen vil have tendens til at danne mere arvæv og derfor opleve flere gener end andre. Et arvæv vil altid efterlade området mere stift, da der i området er mindre cirkulation end i et område med “almindeligt” sundt væv. Det giver almindeligvis gener. Mange er ikke klar over at et arvæv der er stift udover at det ofte giver gener i lokalområdet også kan være årsag til smerter andre steder i kroppen.

For eksempel er det ikke ualmindeligt at et kejsersnit kan give lændesmerter.

Læs nedenstående om hvad Matilde der har meget arvæv i maven har fået ud af 4 kropsterapi behandlinger.

Matilde har været igennem 4  store hårde og svære mave-/tarm operationer. Læs hvad hun skriver efter sin 4. behandling.

Jeg har en del arvæv i mave regionen efter 4 store operative indgreb.  Det giver mig gener i form af smerter og besværet vejrtrækning.

Min vejrtrækning er blevet dybere og jeg kan rette mig mere ud

I løbet af mine første 4 behandlinger hos Ida, har jeg oplevet en lettelse og en begyndende oplevelse af, at den følelse af at være sammenbøjet forover på grund af smerter langsomt løsnes. Min vejrtrækning er for hver gang blevet dybere. Nu efter min 4. Behandling oplever jeg at at kunne trække vejret helt ned i bugen uden smerter, for første gang i årevis.

Ida taler mig hver gang igennem ubehag og vejrtrækning og jeg lærer at sige av og slippe istedet for at ‘klare det’.

Jeg føler en enorm lettelse og ser virkelig frem til mit videre forløb og hvad der følger. Jeg glæder mig til at min brystkasse åbnes og min forside igen forlænges – så jeg ikke mere går sammenkrøllet omkring min arrede mave.

Jeg kan varmt anbefale Idas kompetente behandling.

Matilde 34 år

Rectus Diastase – adskilte mavemuskler – / topmave

Efter en fødsel, operationer i bugen eller mave-/tarm regionen kan flere opleve at maven buler ud i en lille topmave som ikke kan trænes væk. Det kan skyldes, at vævet indefra bliver udsat for heftige ryk og stræk, det er mavemusklerne og tilhørende bindevæv der holder organerne på plads. Maven består af 4 lag mavemuskler der hæfter sig på en tynd linje af bindevæv som løber fra brystbenet og ned til kønsbenet. Om det er ved en graviditet eller anden stor belastning af mavemuskler og bindevæv er for så vidt underordnet. Når musklerne bliver udsat for stor belastning kan de dele sig. Det gør de f.eks for at gøre plads til en gravid mave eller ved anden størrer belastning af området. Se billedet herunder.

Topmave kan stamme fra belastede mavemuskler

Vævet omkring musklerne bliver belastet ved det kontinuerlige pres der sker af at vævet bliver strukket og hevet uforholdsvis meget. Vævet bliver mere skrøbeligt og tyndere end normalt. Mavemuskler der er adskilte og vævet der binder musklerne sammen, der er blevet tyndere og svækket kan ikke holde organerne på plads på samme måde som før. Det er nu alene et svækket bindevæv der skal støtte dine organer, og det er den tilstand der giver topmaven.Arvæv og delte mavemuskler

 Arvæv kan være forbundet med følelser

En voldsom oplevelse fx fra et kejsersnit eller en lang fødsel eller maveoperationer har ofte konsekvenser for krop og psyke. Mange store operationer kan være en traumatisk oplevelse for krop og sind. Et ar kan derfor være forbundet med følelser af mange årsager. Der bliver lukket af for kontakten til dette område. Det kan sagtens betyde smerter i området eller andre steder i kroppen. Arvæv et sted i kroppen kan forårsage problemer et helt andet sted i kroppen.

Åbning af åndedrættet giver kontakt til følelser

I kropsterapien arbejder jeg med at få kontakt til områder, hvor der er tilbageholdelse af åndedræt og følelser. Det sker ved pulsering af kroppen. Den pulsering betyder en øget blodgennemstrømning og iltning af cellerne. Der sker en afgivelse af ophobede affaldsstoffer fra celler, væv og muskler. Jeg bruger bindevævsmassage og dybe tryk på flere muskelgrupper. Den oplevelse der er forbundet med dit ar bliver kropsligt bearbejdet. Det er ikke sikkert der sker en bevidsthed i øjeblikket, men der genoprettes kontakt til området og helingsprocessen er nu øget. Kroppens egne selvhelbredende kræfter går i gang.

Læs mere i en anden artikel om behandling af arvæv og hvorfor jeg behandler med blandt andet bindevævsmassage.
http://koebenhavnskropsterapeut.dk/bindevaevsmassage-ar-og-arvaev

Glade klienter

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Rosendalsgade 8
2100 København Ø
Bemærk I gadeplan går du ind på Klinik Rosendalen


Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk