Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Åndedrættet din kilde til liv!

Åndedrættet en informationskilde om måden at være i verden på.

Fordi Åndedrættet er vores informationskilde, kan vi derfor bruge åndedrættet til at bestemme vores mentale tilstand. Og vi kan læse andres tilstand bare ved at observere deres åndedræt. Åndedrættet er for en kropsterapeut en yderst vigtig kilde til information om klienten og kroppens spændingsmønstre.

KENDER DU BETYDNINGEN AF ÅNDEDRÆTTET?

Åndedrættet har afgørende betydning for vores fysiske og psykiske velvære og er en vigtig del af behandlingen.

Kropsterapeuten må derfor kende åndedrætsmønstret hos klienten for at arbejde med kroppen. Af alle de muskler der relaterer til Åndedrættet er mellemgulvet den vigtigste. Det er fordi, at alle psykologiske og følelsesmæssige reaktioner giver sig udtryk i kroppen. og det er ofte genkendeligt ved et specifikt åndedrætsmønster. Mellemgulvet fungerer på een måde, når man er stille og i ro, eller når man sover. Og anderledes når man er begejstret eller dyrker motion. Åndedrættet bliver derfor påvirket af mellemgulvet.

Når man har modstand på at opleve sine følelser, lægger man bånd på de fysiske fornemmelser og det er de fornemmelser der ledsager følelserne. At lægge bånd på de fysiske fornemmelser sker ved at at spænde musklerne og mere præcist ved spænding af mellemgulvet. Den undertrykkelse viser sig i åndedrættet, som en nedsat bevægelse i mellemgulvet og brystkassen. Når musklerne igen afspændes ændres åndedrættet og det viser sig i bevægelse og udvidelse af brystkassen og der indtræffer psykologiske og følelsesmæssige ændringer. Der opstår en stærkere fornemmelse for selvopmærksomhed.

HVAD BETYDER ÅNDEDRÆTTET OG SPÆNDTE MUSKLER FOR DIN SUNDHED?

Der sker det ved vanemæssige og kroniske spændte muskler at området bliver stift, blodet kan ikke cirkulere frit, og hele området kommer til at mangle iltning, varme og farve. En anden konsekvens af et spændt muskel område der har nedsat blodgennemstrømning er at der sker en ophobning af affaldsstoffer. Det påvirker immunsystemet og der kan lettere opstå sygdom. Kroppen har brug for at skille sig af med cellernes affaldsstoffer, og når det ikke sker kontinuerligt ophobes der væsker, der ellers bliver transporteret ud af musklerne. Det giver på sigt stive og seje muskler.

PULSERING AF KROPPEN 

På briksen arbejder kropsterapeuten med pulsering af kroppen. Pulsering skaber bevægelse af hele kroppen, og virker positiv stimulerende på kroppens spændingstilstand.

Det sætter gang i lymfesystemet og øger blodcirkulationen, og der sker en iltning af cellerne. Ydermere ses der i spændte muskel områder en øget varme og ofte bliver området rødt. Der sker en bevægelighed i det tidligere spændte område og det kan opleves på flere måder. Nogle gange bliver sanse-nervernes ender stimuleret. Det er noget helt fysisk og kan opleves som ubehageligt og nogen gange smertefuldt. Det er langt fra altid.

I de tilfælde fortsætter jeg med at bevæge området. Den blodcirkulation og bevægelse der kommer til området afstedkommer at væv og led i området tilpasser sig fysiologisk og ubehaget vil sædvanligvis aftage.

TILBAGEHOLDTE FØLELSER RELATERER TIL ÅNDEDRÆTTET

Jeg vil gerne vende tilbage til følelser. Nærmere præcist de følelser der er tilbageholdte. De tilbageholdte følelser er de følelser, der ikke kom til udtryk, da de blev følt. Det kan være tilbageholdelse af følelser i barndommen. Det kan være gråd eller skrig. Vi har måske hørt eller fået at vide: Tag dig sammen – Hvad har du at græde for – Hold op med det – I stedet for at blive mødt, set og anerkendt på svære følelser. Barnet laver synkebevægelser og stopper med at græde.

KROPPEN HUSKER!

Vi lagrer beskederne og næste gang vi har brug for at græde eller skrige, husker barnet at nogen har sagt, at man skal holde op. Det er her tilbageholdelse sker uden at have fået besked på det. Fysisk sker der det, at når en person har behov for at græde, spændes halsen og brystkassen. Det er en ubevidst refleks som er grundlagt og følelsen tilbageholdes og føles ikke mere. Når jeg arbejder med disse områder og musklerne løsnes sker der ofte det at klienten begynder at græde. Det handler sjældent om noget trist i nutiden, men er mere en krops erindring om alle de gange, hvor gråden er blevet undertrykt. Fra at have en synlig spændt hals, bliver halsen synlig blød og afspændt. Der er sket en forløsning og åndedrættet bliver øjeblikkeligt dybere.

Jeg erfarer ofte at mange mine klienter meget tidligt har lært at tilbageholde følelser som vrede, sorg, frygt, gråd, skrig og at udtrykke kærlighed. I kropsterapien i arbejdet med kroppen og de teknikker samt ord jeg gør brug af bliver disse følelser kontaktet og forløst. Når tilbageholdte følelser kontaktes og genopleves gennem kropsterapi, opleves det ofte med et suk, og det indre rum opfyldes af åndedrættets bevægelse og klienten får ofte en ny selvindsigt her og nu eller i tiden efter. Det kan betyde, at noget har brug for at blive bearbejdet. Det sker i tiden efter en behandling.  Kropsterapi-kroppen husker

MODSTAND PÅ AT MÆRKE FØLELSER! 

Jeg skrev tidligere om modstand på at mærke følelser. Når man har modstand på at mærke sine følelser, så er det afhængig af at undgå at mærke de fysiske fornemmelser og det sker ved at spænde musklerne i mellemgulvet. Den undertrykkelse viser sig i åndedrætsrytmen. Den undertrykkelse af åndedrættet involverer mellemgulvets muskel. Når der opstår en overgivelse, sker der en forløsning i mellemgulvet, åndedrættet bliver dybere et øjeblik, og det er tegn på at dybe følelser er blevet berørt.

Når et spændt mellemgulv bliver afspændt kommer følelser af selvaccept, klienten vedkender sig selv og sine følelser. Der sker et bevidsthedsskift. Det bliver legalt at udtrykke sig, at tage plads og fylde. Der er ikke mere brug for at opretholde muskelspændingen og jeg oplever at klienter mange gange fortæller mig, at de holder af sig selv og at være god nok som den de er.

Jeg har oplevet klienter efter en afspænding af mellemgulvet komme med ord som:

“Jeg føler mig fyldt med fred”

“Jeg føler mig lettet for noget meget tungt”

“Jeg mærker en sten faldt fra mit hjerte”

“Jeg mærker kærlighed”

Linket nedenfor er en anden artikel om åndedrættet.

Det sunde åndedræt

Åndedrættet
Når vi tilbageholder vores følelser påvirker det dit åndedræt.

Glade klienter

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk