Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
Manipulation af rygsøjlen

Manipulation af rygsøjlen!

Jeg manipulerer IKKE rygsøjlen. Jeg udfører ikke “KNÆK OG BRÆK”

Manipulation af rygsøjlen? Det gør jeg ikke fordi, jeg ikke føler mig tilstrækkelig rustet til at udføre den form for behandling af rygsøjlen, en behandlingsform Kiropraktorerne er specialister i.

Manipulation af rygsøjlen indgik i et mindre omfang som  pensum på min uddannelse. Selvom jeg sagtens kunne dygtiggøre mig indenfor det felt på små kurser, føler jeg ikke det er tilstrækkeligt. Hvad andre gør er helt deres egen sag. Jeg tager kun stilling til hvad der virker for mig, og hvad jeg kan og vil tage ansvar for.

Jeg vil mene, at jeg gør meget det samme for mine klienter, bare med en anden tilgang og andre teknikker.

Jeg skriver dette indlæg fordi, et flertal i folketinget er klar til at give alternative behandlere pr. 1. juli 2017  lov til at give behandling, som kun læger og kiropraktorer må lave i dag, selv om forsikringen reelt er faldet bort. Se linket til artiklen i Politiken i slutningen af dette anlæg.

Rygsøjlens betydning?

Rygsøjlen har en betydning for hele kroppens bevægeapparat. Inde i rygsøjlen løber rygmarven og den er hovedledningen til hjernen. Ud fra den løber de mindre nerve der spreder sig ud og forbinder alle kroppens dele. Det er derfor at ændringer i rygsøjlen kan give forstyrrelse og påvirkning af dit nervesystems funktion og derfor påvirke din krops funktioner. Selvsamme nervesystem har betydning for hvordan dit tarmsystem, mave, hormoner fungerer. Problemer med smerter i skulder, arm, albue eller hænder osv. har ofte udspring i nervebanerne fra nakke, øvre ryg, ligesom nervebanerne fra midt og nedre ryg har indflydelse på, hvordan din underkrop fungerer.

Derfor i en kropsterapeutisk behandling hos mig indgår ryggen næsten altid som en del af behandlingen. Jeg arbejder med at frigøre de låste områder og led i rygsøjlen med mange forskellige meget effektive teknikker. Så det knæk mange kender fra at gå hos kiropraktor, sker også i mine behandlinger. Det sker bare helt af sig selv uden en manipulation, men ved at jeg får låst leddet op, ved at arbejde med hvordan kroppen hænger sammen. Det er ikke i sig selv vigtigt, at du skal høre et led sige knæk.

Sammenhæng og årsag.

Jeg arbejder på årsagen til den specifikke låsning. Din holdning, din måde at bære dig selv på har stor betydning for, hvor du er ramt i bevægeapparatet, hvor du får ondt eller mærker uro, bekymring, depression eller angst mv.
Jeg scanner og mærker din krop, for at få en fornemmelse af dig og dit personligheds udtryk. Jeg mærker, hvor der er led og muskler der skal korrigeres for at normalisere et problemområde.
Jeg har rigtig gode resultater med at få løst op i en stiv og låst ryg. Det jeg erfarer, er at min kropsterapeutiske tilgang til kroppen, ændrer kropsholdningen hos min klient og det betyder, at de gener og smerter ved et ikke fleksibelt område forsvinder og kroppen justerer sig til en naturlig tilstand. Målet er at den tilstand er blivende.

Information fra kroppen.

Når den naturlige tilstand indtræffer, er det fx. derfor en klient kan komme tilbage næste gang og ytre.

“Jeg kan stå op for mig selv og rette ryggen. Jeg ved, hvad jeg vil og, hvad jeg ikke vil finde mig i mere”

I denne uges behandlinger var der en klient, med en meget spændt og fastlåst ryg, der oplevede i mens jeg arbejdede på ryggen, at det var “mor der sad på og under skulderbladet” – “Kæresten var der i lænden” og “Vennerne var der hvor ryggen er bredest”

Manipulation af rygsøjlen
Rygsøjlen er vigtig i en kropsterapeutisk behandling

Jeg har fundet det relevant at skrive dette indlæg på baggrund af nedenstående indlæg som Politiken har bragt 7. april 2017 med overskriften:

Du får ingen erstatning, hvis alternative behandlere kikser et knæk i ryggen. Læs artiklen ved at trykke på nedenstående link.

Fra 1. juli skal alternative behandlere have lov til at “knække” ryggen på deres klienter

Glade klienter

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk