Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Kropsterapi fjerner lag

KROPSTERAPI FJERNER LAG – OG PILLER I OVERFLADEN – LIDT SOM AT SKRÆLLE ET LØG!
Som kropsterapeut arbejder jeg på kroppens historier. Det kan beskrives lidt som at pille et løg. Ligesom løget har mange lag, har kroppen det også. Både helt fysiologisk, men også når vi taler om det kroppen har lagret, og det der ligger godt gemt væk fra det bevidste JEG. Alt efter hvad vi har med os. Hvad vores historie er, så kan det yderste lag være sejt og der skal noget til at få lukket op til næste lag. Kropsterapi fjerner lag. Det sker lige så forsigtig.

Som når vi piller i det rigtige løg, kan det kræve tålmodighed, at få løsnet lagene. Det svier ofte i øjnene, jo længere vi kommer ind mod kernen. Sådan er det også med kroppens lag. Det kan svie både helt fysiologisk og psykisk. Det kræver tålmodighed, opmærksomhed og nænsomhed, at modne kroppen til at give slip på det som volder smerte både fysisk og psykisk.

Følelses fortrængning er muskel pansring.

Det er lidt på sammen måde, når vi arbejder os igennem kroppens lag. Et område kan opleves hårdt. Det er hårdt pga. et spændingsmønster, en muskel pansring der over tid måske er blevet en kronisk spændingstilstand.

Det kan være et lille område eller som et bredt bælte, en pansring f.eks. rundt om ryggen, en hård skal, som endda kan have taget form som en forhøjning. Det sted kan være fyldt med “isolering”, der tjener til at holde fast i noget og tage af for stød, der er usynligt for det bevidste JEG.

Jeg oplever jævnligt, at hele ryggen fra nakke ud omkring skulder blade til lænd er hård som cement. Ryggen er stiv og ufleksibel. I de tilfælde er ben, knæ og fødder også spændt. Knæene er som regel overstrakte og ufleksible. Det kan ikke være anderledes, fordi ryggen i den stilling er en kæmpe belastning for hofte, baller, og ben. Det kræver meget fysisk styrke at bære rundt på den holthed. Det kan stamme fra oplevelser/erfaringer langt tilbage.

 • Det kan være, at man som barn er vokset op under vilkår, hvor det har været nødvendigt, at se bort – lukke af fra sider af den virkelighed man er i. Den virkelighed kan være forbundet med smerte psykisk.

Måske du har lyst til at reflektere over hvilke karaktertræk, som følger med at være i ovennævnte tilstand?

Kroniske kropsspændinger er ofte relateret til “Angsten for at Falde”

Jeg har erfaret, at hos nogle af de klienter der har et spændingsmønster, som låser kroppen fast, handler det ubevidst om “Angsten for at falde” Angsten for at give slip og lade sig flyde med. Frygten for at komme i kontakt med de lystbetonede strømninger i kroppen.  Jeg har i utallige behandlinger med klienter erfaret, at den frygt for at falde viser sig ved låste knæ, stramme balder, spændte ankelled og en generel stivhed i kroppen. En stivhed der har spor langt ind i psyken. En måde at tænke og opfatte af sig selv på.

Kropsterapi fjerner lag – Nøglen drejes rundt og døren åbnes

Det er i høj grad kropsterapeutens samarbejde med klienten der får ting til at ske. Det kan være en opfordring til langsomt, opmærksomt og afslappet at bevæge sig hen der, hvor jeg som terapeut ser, mærker og oplever at der er noget begravet.

Den fysiske oplevelse kan ikke stå alene, her vil inget grundlæggende forandre sig. Nøglen skal drejes rundt og døren åbnes. Det er hvad  kropsterapi er. Det er hvad en dygtig kropsterapeut skal kunne. Dreje nøglen og åbne døren til hvad klientens liv svinger om.

Nogen gange er det sådan, at jeg erfarer på klientens reaktion, at der ingen bevidsthed er på det sted. Klienten mærker ikke altid i første omgang noget, måske er der kun en fornemmelse af noget sejt. Måske er fornemmelsen uro. Det er når klienten er klar, at nye fornemmelser af sig selv opstår og muskulære vanemønstre slippes.

Kroppen viser mig et personligheds udtryk

Det sker ofte, at der opstår reaktioner, der viser mig, hvordan klienten fungerer lige her og nu. Det viser mig et personligheds udtryk, der giver mig klare billeder af hvordan klienten fungerer her og nu. Det kan ofte have stor betydning for klienten, at blive konfronteret med den form for egen sandhed om sig selv. Det er et fokuseret øjeblik for både klient og mig. Det skal selvfølgelig gøres på en ikke kritisk måde. Det skal gøres kærligt for at få forsvar til at gå fra hinanden. Og derfra at hjælpe klienten til at forstå, at det har været en nødvendighed, men at personen nu godt kan fungere uden det personligheds udtryk.

Kropsterapi – Hvorfor skal man have kropsterapi og hvilke symptomer kan det afhjælpe? Læs mere her:

https://koebenhavnskropsterapeut.dk/kropsterapi-kropsterapeutisk-behandling/

En forvandling af gamle ubrugelige mønstre

Det er øjeblikke af bevægelse, det er at blive dybt berørt. Det kan ikke undgå, at det er øjeblikke af sindsbevægelse mellem min klient og jeg. Klienten bliver i det rum der er skabt opmærksom på, hvordan hans eller hendes liv er blevet opbygget, og meget ofte giver det en fornemmelse af egen evne til at forme sig selv. Det er en hjælp til at finde sit eget indre grundlag, og det er her personens egen helbredende energi har sit udspring med en kraft, der kan forvandle gamle uhensigtsmæssige spændingsmønstre. Det er skridt i en ny retning. Det bliver en oplevelse af, at være i stand til ændre sit mønster for selvfølelse og der bliver skabt rum til at mærke egne behov og grænser.

Kropsterapi fjerner lag.
En kropsterapeut arbejder på kroppens lag. Jeg sammenligner i mit blogindlæg med at skrælle et løg. Det svier på vej ind til den bløde kerne.

Glade klienter

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk