Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Kropsterapi fjerner lag

KROPSTERAPI FJERNER LAG – OG PILLER I OVERFLADEN – LIDT SOM AT SKRÆLLE ET LØG!
Som kropsterapeut arbejder jeg på kroppens historier. Det kan beskrives lidt som at pille et løg. Ligesom løget har mange lag, har kroppen det også. Både helt fysiologisk, men også når vi taler om det kroppen har lagret, og det der ligger godt gemt væk fra det bevidste JEG. Alt efter hvad vi har med os. Hvad vores historie er, så kan det yderste lag være sejt og der skal noget til at få lukket op til næste lag. Kropsterapi fjerner lag. Det sker lige så forsigtig.

Som når vi piller i det rigtige løg, kan det kræve tålmodighed, at få løsnet lagene. Det svier ofte i øjnene, jo længere vi kommer ind mod kernen. Sådan er det også med kroppens lag. Det kan svie både helt fysiologisk og psykisk. Det kræver tålmodighed, opmærksomhed og nænsomhed, at modne kroppen til at give slip på det som volder smerte både fysisk og psykisk.

Følelses fortrængning er muskel pansring.

Det er lidt på sammen måde, når vi arbejder os igennem kroppens lag. Et område kan opleves hårdt. Det er hårdt pga. et spændingsmønster, en muskel pansring der over tid måske er blevet en kronisk spændingstilstand.

Det kan være et lille område eller som et bredt bælte, en pansring f.eks. rundt om ryggen, en hård skal, som endda kan have taget form som en forhøjning. Det sted kan være fyldt med “isolering”, der tjener til at holde fast i noget og tage af for stød, der er usynligt for det bevidste JEG.

Jeg oplever jævnligt, at hele ryggen fra nakke ud omkring skulder blade til lænd er hård som cement. Ryggen er stiv og ufleksibel. I de tilfælde er ben, knæ og fødder også spændt. Knæene er som regel overstrakte og ufleksible. Det kan ikke være anderledes, fordi ryggen i den stilling er en kæmpe belastning for hofte, baller, og ben. Det kræver meget fysisk styrke at bære rundt på den holthed. Det kan stamme fra oplevelser/erfaringer langt tilbage.

 • Det kan være, at man som barn er vokset op under vilkår, hvor det har været nødvendigt, at se bort – lukke af fra sider af den virkelighed man er i. Den virkelighed kan være forbundet med smerte psykisk.

Måske du har lyst til at reflektere over hvilke karaktertræk, som følger med at være i ovennævnte tilstand?

Kroniske kropsspændinger er ofte relateret til “Angsten for at Falde”

Jeg har erfaret, at hos nogle af de klienter der har et spændingsmønster, som låser kroppen fast, handler det ubevidst om “Angsten for at falde” Angsten for at give slip og lade sig flyde med. Frygten for at komme i kontakt med de lystbetonede strømninger i kroppen.  Jeg har i utallige behandlinger med klienter erfaret, at den frygt for at falde viser sig ved låste knæ, stramme balder, spændte ankelled og en generel stivhed i kroppen. En stivhed der har spor langt ind i psyken. En måde at tænke og opfatte af sig selv på.

Kropsterapi fjerner lag – Nøglen drejes rundt og døren åbnes

Det er i høj grad kropsterapeutens samarbejde med klienten der får ting til at ske. Det kan være en opfordring til langsomt, opmærksomt og afslappet at bevæge sig hen der, hvor jeg som terapeut ser, mærker og oplever at der er noget begravet.

Den fysiske oplevelse kan ikke stå alene, her vil inget grundlæggende forandre sig. Nøglen skal drejes rundt og døren åbnes. Det er hvad  kropsterapi er. Det er hvad en dygtig kropsterapeut skal kunne. Dreje nøglen og åbne døren til hvad klientens liv svinger om.

Nogen gange er det sådan, at jeg erfarer på klientens reaktion, at der ingen bevidsthed er på det sted. Klienten mærker ikke altid i første omgang noget, måske er der kun en fornemmelse af noget sejt. Måske er fornemmelsen uro. Det er når klienten er klar, at nye fornemmelser af sig selv opstår og muskulære vanemønstre slippes.

Kroppen viser mig et personligheds udtryk

Det sker ofte, at der opstår reaktioner, der viser mig, hvordan klienten fungerer lige her og nu. Det viser mig et personligheds udtryk, der giver mig klare billeder af hvordan klienten fungerer her og nu. Det kan ofte have stor betydning for klienten, at blive konfronteret med den form for egen sandhed om sig selv. Det er et fokuseret øjeblik for både klient og mig. Det skal selvfølgelig gøres på en ikke kritisk måde. Det skal gøres kærligt for at få forsvar til at gå fra hinanden. Og derfra at hjælpe klienten til at forstå, at det har været en nødvendighed, men at personen nu godt kan fungere uden det personligheds udtryk.

Kropsterapi – Hvorfor skal man have kropsterapi og hvilke symptomer kan det afhjælpe? Læs mere her:

https://koebenhavnskropsterapeut.dk/kropsterapi-kropsterapeutisk-behandling/

En forvandling af gamle ubrugelige mønstre

Det er øjeblikke af bevægelse, det er at blive dybt berørt. Det kan ikke undgå, at det er øjeblikke af sindsbevægelse mellem min klient og jeg. Klienten bliver i det rum der er skabt opmærksom på, hvordan hans eller hendes liv er blevet opbygget, og meget ofte giver det en fornemmelse af egen evne til at forme sig selv. Det er en hjælp til at finde sit eget indre grundlag, og det er her personens egen helbredende energi har sit udspring med en kraft, der kan forvandle gamle uhensigtsmæssige spændingsmønstre. Det er skridt i en ny retning. Det bliver en oplevelse af, at være i stand til ændre sit mønster for selvfølelse og der bliver skabt rum til at mærke egne behov og grænser.

Kropsterapi fjerner lag.
En kropsterapeut arbejder på kroppens lag. Jeg sammenligner i mit blogindlæg med at skrælle et løg. Det svier på vej ind til den bløde kerne.

Glade klienter

 • Hos Ida arbejder jeg med at mærke, hvilke signaler kroppen sender til mig, og samtidigt forbinde hoved og krop som en samlet enhed. Under kropsterapi får Ida løsnet op for spændinger, som primært kommer af min angst, hvilket helt automatisk fremkalder minder om barndommen og ungdommen som har været katalysator for min angst. Rummet omkring en giver dog en mulighed for at bearbejde fortiden i ro og tryghed.
  Ida er super forstående overfor det man siger, og formår at konkretisere ens tanker og følelser til noget enkelt, men uden at negligere ens problemer, hvilket er super vigtigt for mig.

  Efter hver gang jeg har været hos Ida, går jeg ud af døren og føler jeg endelig kan hvile i mig selv.

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Behagelig behandling. Ida er meget dygtig til det hun laver. Jeg havde pådraget mig en slem hjernerystelse med en blivende skade og havde stadig mange symptomer et år efter ulykken.
  Ida har behandlet mig med Kranio Sakral Biodynamic Terapi. Det er en dybdevirkende, rolig og behagelig behandlingsform.
  Jeg fik 6 behandlinger med 2 ugers mellemrum og det ændrede meget og har gjort stor forskel på min tilstand før og nu. Jeg har indtil videre god gavn af, at besøge Ida ca. hver 3
  måned.

  Tommy 44 år

 • Jeg kom til Ida med en del stresssymptomer. Jeg havde gennem en del år været mere og mere presset og i høj grad undladt at tage vare på mig selv.

  Da jeg startede hos Ida, kunne jeg ikke mærke sig selv og mine følelser. Fysisk kunne jeg ikke dreje min nakke, jeg havde en konstant brummen i øret, og jeg havde en følelse af ikke at kunne få luft. Ida har afhjulpet alt dette i løbet af få behandlinger. Hos Ida er ord overflødige. Gennem hendes tryk på kroppen, har hun fjernet min fysiske anspændthed, men mest af alt har hun givet mig et klart billede af hvad, der er årsagen til min stress. Jeg har fået en fornemmelse af mig selv igen og kan nu mærke både glæde, sorg, og frustrationer. Ida giver ikke svar, men har hjulpet min krop og mit indre til at give mig svarene.
  Rikke Ulvedal

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Jeg startede til kropsterapi hos Ida, efter jeg havde prøvet psykologbehandling uden den store succes. På det tidspunkt var jeg meget ked af det og havde svært ved at slappe af i mine følelser. Allerede fra første gang hos Ida var jeg forbløffet og meget imponeret over, den måde Ida kunne læse mig på ved blot at trykke forskellige steder på min krop. Efter månedlig kropsterapi i godt et år har jeg det for det første meget bedre. Og hvad der måske er vigtigere, har jeg lært mig selv bedre at kende og er blevet bedre til at acceptere mine følelser og slappe af i dem.
  Jeg har altid følt mig i trygge og yderst kompetente hænder hos Ida og kan varmt anbefale kropsterapi for alle, der har lyst til at komme i bedre kontakt med sig selv!

  Eva, 28 år

 • Jeg kontaktede Ida i foråret 2018 grundet en fundamental manglende glæde i livet, jeg ikke selv kunne blive kvit med. Fra første øjeblik jeg befandt mig i Idas behandlingsrum følte jeg mig hørt, set og ikke mindst i trygge hænder.
  Ida har hjulpet mig med både psykiske og fysiske skavanker såsom mit eget selvbillede og værd, og ikke mindst smerter i bevægeapparatet. Jeg kan ikke andet end give hende mine varmeste anbefalinger og et kæmpe tak for al den gode behandling jeg har modtaget af hende. Jeg har fået det så meget bedre.

  Anne-Sofie Birkemose 32 år

 • Jeg har været sygemeldt med stress i snart et år.
  Mange af mine symptomer nakkespændinger, hovedpine, spændt mellemgulv og knude i halsen – forsøgte jeg at få behandlet hos fysioterapeuter, massører og logoterapeuter – men intet hjalp mere end et par dage.

  Den behandling jeg får, når jeg er hos Ida, er på mange måder noget jeg altid har haft brug for. Fordi den tager afsæt i hele mig og ikke kun symptomerne. Min krop og mit sind hænger sammen, og det er tilgangen hos Ida. Jeg har fået det meget bedre efter jeg startede hos Ida, fordi Idas behandling har genetableret kontakten til min krop.

  Nete 37 år

 • Jeg kunne ikke mærke mig selv, og relationer var noget der var meget svært. Jeg har hos Ida gennem rådgivning, narrativ samtaleterapi og kropsterapi lært, at jeg kan differentiere mig fra andre og komme hjem til mig selv.
  Jeg har fået en forståelse for hvorfor jeg har være verdensmester i mestringer. De har forhindret mig i at mærke ubehagelig følelser hos mig vrede, sorg, skyld og dyb tristhed. Følelser som jeg nu er bevidst om er muligt at rumme. Ida har lært mig, hvordan min krop taler til mig og jeg har lært hvordan jeg kan handle på min krops signaler og det giver ro i hovedet. Ida har en ualmindelig rolig, forstående og lyttende måde at møde andre på.

  Camilla 36 år

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk