Tlf: 4131 8199 | Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Paa Laenden Og Haand Paa Firkantet Laendemuskel
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Finger Paa Skulderblad Med Arm I Bevaegelse
 • Koebenhavnskropsterapeut Kvinde Med Haender Paa Mave Ind I Maven
 • Koebenhavnskropsterapeut Mand Med Albue Under Skulderblad

Kropsterapi inddrager vores tarmsystem

Jeg er særlig fascineret i hvor meget vores tarmsystem betyder for, hvordan vi har det både fysisk og psykisk. Kropsterapi handler om hvordan krop og psyke hænger sammen og i den forbindelse har det stor betydning at kropsterapi inddrager vores tarmsystem. Jo mere jeg arbejder med mennesker på briksen, desto mere ser jeg der sidder og gemmer sig i kroppen af gamle uforløste oplevelser.

 • Vi har alle en intuitiv intelligens og en del af den er en hukommelse der lagrer informationer der går langt tilbage og meget længere tilbage end vi ofte tør tro.

Kropsterapi inddrager vores tarmsystem

Der er slet ingen tvivl om, at mange symptomer fra mave og tarmsystem har bund i vores psykiske velbefindende.

Jeg møder hver dag mennesker i min klinik der har fået en specifik diagnose. Men jeg møder også ofte klienter der har været igennem utallige undersøgelser, uden at der kan findes en årsag til deres forskelligartede symptomer.

Massage af muskel kan udløse specifik følelse/oplevelse

Jeg synes ofte jeg får bevis for at kroppen husker. Det kan for eksempel være når jeg masserer mave-/tarmsystem eller en muskel der relaterer til organet udløser følelser, som knytter sig til oplevelsen kommer frem igen. Det kan være en gammel gemt oplevelse fra en mave-/tarmoperation, hvor klienten får fornemmelse af en genkendelig lugt. En lugt der knytter sig til den hændelse.

Traume i forbindelse med tarmkræft.

Jeg har behandlet en klient som led meget af sygdomsangst. Hun havde år tilbage fået konstateret tarmkræft og havde været igennem en voldsom operation med efterfølgende kemoterapi. Kun kom i behandlingen hos mig i kontakt med det operative indgreb ved at kunne lugte og smage narkosen et specifikt sted mellem skulderbladene. Jeg bruger forskellige tryk teknikker og det var ved et vedvarende tryk, at klienten røg tilbage til historien om hendes sygdomsforløb. Der skete umiddelbart en bearbejdelse af den frygt og ængstelse, der var forbundet med den daværende sygdom.

I kropsterapien bliver hele kroppen inddraget for at behandle årsagen til symptomerne hos klienten. Fx når det er symptomer fra mave-/tarmsystem har jeg bl.a mit fokus flere steder på kroppen og især på øvre og midterste del af ryggen.

De funktionelle lidelser

Undersøgelser tyder på, at ca. 6 pct. af befolkningen har en funktionel lidelse. Det betyder, at man har fysiske symptomer uden af kunne finde den præcise årsag. Jeg hører ofte at klienter der søger mig, har været igennem utallige undersøgelser. Undersøgelser som ikke kan give noget svar på hvorfor de lider af fx. forstoppelse, kvalme, føleforstyrrelser eller mavesmerter. Jeg har erfaret, at i de allerfleste tilfælde forsvinder deres symptomer efter et forløb med kropsterapi der inddrager vores tarmsystem.

Hvad er funktionelle lidelser?

“Funktionelle lidelser er en samling af sygdomme og lidelser, hvor man er belastet af en række fysiske gener eller symptomer, som gør det svært at fungere i dagligdagen. Det kan være kronisk træthed, smerter, koncentrationsproblemer, føleforstyrrelser eller andet. Gennem de seneste år er der blevet forsket intensivt i årsager og behandling af funktionelle lidelser. Forskningen fortsætter, og der er stadig mange ubesvarede spørgsmål – både i forhold til, om man kan finde ud af, om der er noget, der udløser funktionelle lidelser og hvordan man kan hjælpe mennesker, der lider af dem, så de får det bedre”

Kilde “Sundhedsstyrelsen”

 

Link til: Hyppige spørgsmål og svar om Funktionelle Lidelser, sidst revideret 4. januar 2018

http://funktionellelidelser.dk/old/2018-01-04/enhed/presse/

Kropsterapi inddrager vores tarmsystem
Tarmen det glemte organ inddrages i Kropsterapi

Se film her om madens vej fra mund til lokum

 

Glade klienter

 • Jeg er utrolig glad for de behandlinger jeg har fået hos Ida. Det gav et meget tiltrængt frirum hvor jeg kunne komme i kontakt med mig selv igen. Ida er meget professionel og empatisk og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Københavns Kropsterapeut.

  Kim Roy

 • Tusind tak for hvad du har gjort for mig! Jeg kan mærke en ekstrem forskel i hvordan min krop har det. Jeg føler jeg kan mærke mig selv, på en måde jeg ikke i lang tid har kunne føle, uden frygt og tungt forsvar.

  Rasmus 30 år.

 • Jeg var netop blevet sygemeldt med alvorlig stress. I flere år har jeg haft muskelspændinger, ondt i hovedet, i ryggen, nakken og i armene. På det sidste udviklede det sig til vægttab, søvnløshed, koncentrationbesvær og ondt i tænderne.
  Efter flere behandlinger hos dig, fik jeg troen tilbage på, at det ikke behøver at være sådan. Jeg har det så meget bedre i dag. Jeg synes jeg har opdaget mig selv på helt ny måde. Mine muskelspændinger og min hovedpine, kæbespændingerne som gav mig ondt i tænderne er næsten væk. Du har givet mig nogle værktøjer med som jeg dagligt bruger.

  Kirsten, Filialchef

 • Efter tre behandlinger har jeg en oplevelse af, at min angst er falmet betydeligt. Det giver rigtig god mening, at forsøge at få krop og hovede til at “tale” sammen og lære at mærke og tyde sin krop, og de tegn kroppen giver en.

  Karina Kannegaard, 40 år, Amager, København

 • PROFFESIONEL OG OMSORGSFULD KROPSAMTALETERAPI
  Kan varmt anbefale kropsterapi hos Ida 🙂
  Hun har været enormt omsorgfuld og professionelt og jeg har fra første møde følt mig hørt og forstået.
  Efter mit forløb hos Ida, har jeg lært at mærke bedre efter hvilke signaler min krop sender mig og komme mere ud af mit hovede og ned i kroppen.
  Tak for din medmenneskelighed og omsorgsfulde støtte! Jeg har hver eneste gang gået derfra mere rolig og glad end da jeg ankom.
  Jeg sender al god vind til dig fremover 🙂

  Louise 28 år

 • Ida har virkelig været et kæmpe hjælp for mig. Efter at fået kropsbehandlinger fra Ida kan jeg tydeligt se og mærke hvordan krop og sind hænger sammen. Behandlingerne har givet mig energi og glæde og evnen til at mærke/føler hvordan min krop har det. Tak for det Ida.! Det har også været en dejlig oplevelse at møde Ida- jeg følte mig meget velkommen til at skrive og ringe til tider og tale om tingene. En virkelig venlig og kærlig menneske!

  Laila Zeshan Anjum Janjua

 • Meget dygtig ingen tvivl om at Ida har erfaring og ved hvad hun gør, men det der adskiller Ida fra andre jeg har været i behandling hos, er at jeg føler at Ida er i sit rette element, det er ikke bare en uddannelse der ligger bag, hun er som født til det, med intuition og ægte indlevelse. Hvis det ikke var så misforstået et ord ville jeg bruge ordet Healer på den bedste måde.

  Per Hector

 • At blive behandlet af dig er en rejse for mig indeni. Når du gennemgår min krop, bevæger jeg mig i fortid og nutid. Jeg oplever dele af min livshistorie. Jeg bliver ikke dybt ked af det, jeg oplever mere, at det er en god fornemmelse og gør mig glad, at jeg der i dit rum kan give mig egen omsorg. Der sker så meget med mig på briksen, som tager mig videre ud af en vej, jeg har lyst til at udforske nærmere. Det er en blid form for terapi, som er svær for mig at sætte ord på. Kun at det opleves så rigtigt for mig, og jeg ser frem til hver tid hos dig.

  Knus fra Lotte

 • Jeg kan også kun varmt anbefale Ida. Hun er virkelig dygtig og man kan tydeligt mærke, at hun brænder for sit fag.

  Lea Petersen, Hillerød

 • Min oplevelse er, at Ida er en fantastisk behandler. Hun er lyttende, omsorgsfuld og viis. Hun kan både være blid – og samtidig være god til at tage fat, og finde ind til de steder, der virkelig rykker og giver en forløsning. Jeg føler mig mødt og set og tryg i Idas hænder, og kan anbefale en behandling hos hende på det varmeste.

  Marianne Sørensen, 52 år, Nørrebro


Kontakt

Tlf: 4131 8199
Email: ida@koebenhavnskropsterapeut.dk

Følg mig

Klinik

Københavns Kropsterapeut
Kroghsgade 1, 3 sal TV
- Psykoterapeut
(gadedøren åbner ved tryk på 3.tv)
2100 København Ø

Administration

Københavns Kropsterapeut
Willemoesgade 87, 4. tv
2100 København Ø


×
Skriv
Ring
Menu

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk